Alexandru Dănăilă, despre alegerile locale și parlamentare din acest an, la emisiunea „Deschide Lumea”!

vot

Alexandru Dănăilă, PNL Brăila: „Curtea Constituțională (…) a lăsat în sarcina executivului, a guvernului, să stabilească data când vor fi organizate alegerile locale!”

Alegerile locale vor avea loc în acest an, potrivit precizărilor președintelui PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, probabil la sfârșitul lunii septembrie sau eventual la începutul lunii octombrie, lucru susținut în cadrul emisiunii televizate „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați- Brăila, din data de 3.06.2020.
„Cei de la PSD au încercat să modifice legea electorală în așa fel încât, pentru prima dată după revoluție când s-a implementat principiul separării puterilor în stat, ca parlamentul să fie cel care stabilește data alegerilor deși, întotdeauna și conform Constituției, stabilirea datei alegerilor a fost atributul executivului, a guvernului. Într-un final, Curtea Constituțională a constatat că este neconstituțională această lege și a lăsat în sarcina executivului, a guvernului, să stabilească data când vor fi organizate alegerile locale.
Cel mai probabil data va fi de 27 septembrie (n.r. 2020) sau 4 octombrie, dacă nu apar chestiuni neprevăzute până la acel moment, probabil că vom avea alegeri la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie.”, a declarat liberalul Alexandru Dănăilă în cadrul emisiunii menționate anterior.
În ceea ce privește alegerile parlamentare, Alexandru Dănăilă a declarat că: „Încă suntem în perioada stării de alertă și lucrurile evoluează într-un fel bun, adică e liniștitoare evoluția și probabil că ușor-ușor pandemia asta va reuși să fie ținută sub control. Să sperăm că n-or să fie chestiuni deosebite, dar dacă nu vor fi, probabil că în jurul datei 6 decembrie, la începutul lunii decembrie, vor fi alegerile parlamentare.”
Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s