Şapte tineri teologi au primit binecuvântare pentru căsătorie, condiţie importantă pentru hirotonia întru diacon sau preot

Vineri, 19 mai 2023, şapte tineri teologi împreună cu viitoarele soţii au primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei.
“Evenimentul, devenit o tradiţie în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a debutat în Catedrala arhiepiscopală «Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nicolae», din Galaţi prin participarea viitorilor soţi la slujba Sfintei Liturghii şi apoi la Taina Sfântului Maslu.
Alături de aceşti tineri au fost prezenţi şi părinţii lor, întrucât aceştia sunt cei care au contribuit fundamental la creşterea, educaţia şi îndrumarea lor în viaţă pentru a deveni buni creştini şi oameni de nădejde în societate.”
, a relatat despre acest eveniment deosebit, preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.
De asemenea, tinerilor le-au fost alături şi cei care le vor deveni părinţi spirituali şi le vor fi bune călăuze viitorilor soţi, sfătuind şi îndrumând noua familie care se formează prin Taina Cununiei.
După slujbele din biserică, întrunirea duhovnicească a continuat în Sala “Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului eparhial.
În cuvântul adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre Taina Căsătoriei ca început firesc al viitoarelor familii creştine în general şi familii preoţeşti în special.

“La final, tinerii teologi au primit câteva daruri din partea Părintelui Arhiepiscop. Binecuvântarea de căsătorie dată tinerilor de către ierarhul locului este o condiţie pentru hirotonia întru diacon sau preot.”, a mai precizat preotul consilier Rareş Bucur.