Tineri amendați de jandarmi pentru consumul de băuturi alcoolice în spații publice

Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice se sancționează cu amendă! De acest lucru s-au convins mai mulți brăileni chiar zilele trecute.
În acest sfârșit de săptămână, jandarmii brăileni au sancționat contravențional doi tineri din municipiu, cu vârste de 23 de ani, respectiv 24 de ani, deoarece consumau băuturi alcoolice în spațiul public.
Aceștia au fost depistați în pe strada Delfinului, în zona blocurilor “hexagoane” – așa cum este ea cunoscută brăilenilor. Tinerii au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 200 lei.
Cu o seară înainte, pe 13 mai a.c., un alt adolescent a deranjat liniștea locuitorilor din acea zonă, fiind amendat cu suma de 200 lei.
“Zonele aglomerate din municipiu vor rămâne în atenția noastră, pentru a ne asigura că sunt respectate normele de conviețuire socială. Reamintim cetățenilor că, potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum: drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții culturale, săli de spectacole, instituții sau unități economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări se sancționează cu amendă!”, a precizat sergentul major Andreea Abăseacă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.