Tot mai mulți brăileni depistați de jandarmi cu substanțe posibil interzise

Abia trecut de pragul majoratului, un tânăr are de dat explicații în fața autorităților abilitate, după ce în cursul zilei de miercuri, 3 mai 2023, a fost depistat de un echipaj de jandarmerie, având asupra sa un pliculeț cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.
Băiatul a intrat în atenția echipajului de jandarmerie, după ce devenise agitat la vederea autospecialei. În urma controlului corporal, a fost scos la iveală „motivul”: un pliculeț cu o substanță cristalizată susceptibilă a avea efecte psihoactive. Acesta a declarat că era pentru consum propriu. Jandarmii au întocmit actul de sesizare, iar verificările sunt continuate de instituțiile abilitate.
Din păcate, tânărul abia devenit adult pare a ignora pericolul la care s-ar expune dacă ar consuma substanțe interzise, dar și recomandările pe care specialiștii Agenției Naționale Antidrog (ANA) le readuc în atenția publicului cu fiecare ocazie.
În ultima declarație de presă comună cu celelalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne pe tema minivacanței de 1 Mai, reprezentantul ANA din teritoriu a afirmat că „substanțele psihoactive acționează asupra sistemului nervos central cu efecte atât asupra stării fizice, cât și psihice, modifică senzațiile și percepiile, atenția și gândirea și generează tulburări în întreaga viață afectivă, emoțională, dar și în comportamentul celor care le consumă. ANA reamintește faptul că oferă gratuit și confidențial servicii de informare, evaluare, consiliere și asistență specializată medico-psiho-socială, pentru consumul și dependența de droguri”.

A declarat jandarmilor că un prieten l-ar fi trimis să-i cumpere substanța respectivă

De asemenea, un alt brăilean a fost depistat, marți dimineață (2 mai a.c.), tot de un echipaj de jandarmerie într-o stație de taxi-uri din municipiu, având asupra sa două pliculețe cu o substanță solidă tip „cristal” susceptibilă a avea efecte psihoactive.
Echipajul de jandarmerie se afla în misiune de patrulare în momentul în care a observat doi bărbați care încercau să evite întâlnirea cu autospeciala. Aceștia din urmă intenționau să se urce cât mai repede într-un taxi, fapt ce le-a trezit suspiciuni membrilor echipajului.
Cei doi brăileni au fost interceptați și legitimați, iar în urma controlului corporal preventiv, asupra unui bărbat au fost găsite două pliculețe transparente care conțineau o substanță solidă tip „cristal” susceptibilă a avea efecte psihoactive.
Brăileanul le-a declarat jandarmilor că un prieten l-ar fi trimis să-i cumpere substanța respectivă.
Depistarea a avut loc la nici măcar o săptămână de când un alt tânăr a fost găsit de jandarmi, pe 26 aprilie a.c., având asupra sa un pliculeț cu substanță cristalizată susceptibilă a avea efecte psihoactive.
Jandarmii au întocmit actele de sesizare în ambele zile, au ridicat în vederea confiscării pliculețele, iar verificările sunt continuate de instituțiile abilitate.

Sursă foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila