Bani pentru cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina

Începând cu 1 mai 2023, cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, pot beneficia de sume forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în cuantum diferențiat, respectiv de 750 lei/lună pentru o persoană singură și 2.000 lei/lună pentru o familie, precum și o sumă pentru acoperirea cheltuielilor de hrană în cuantum de 600 lei/lună pentru fiecare persoană, susțin reprezentanții Prefecturii Brăila.
Potrivit acestei surse, persoanele pot primi sume forfetare pentru cazare și hrană cu condiția ca să dețină document de protecție temporară și cont bancar deschis în România.
Gazdele refugiaților ucraineni au, în continuare, dreptul să primească sumele care le sunt datorate pentru cazare și hrană până la data de 30 aprilie.
Actul normativ precum și modelele de cerere se regăsesc în limbile română și ucraineană la adresa: http://www.dsu.mai.gov.ro/informatii-despre-programul-de…/