La datorie și în weekend | Jandarmii brăileni sărbătoresc 1 Mai prin muncă!

În cursul zilei de joi, 27 aprilie, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, colonel Nicolae Iulian Albăceanu, a participat la o ședință organizată de prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, alături de ceilalți reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, tema fiind armonizarea planului de măsuri care vor fi implementate, în municipiu și județ, în perioada minivacanței de 1 Mai.
Astfel, pe timpul minivacanței de 1 Mai, jandarmii brăileni vor intensifica măsurile de ordine publică în municipiu și județ, pentru siguranța cetățenilor care aleg să rămână în Brăila, în aceste zile libere.
Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila vor desfășura acţiuni de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate şi intens circulate.
Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.
În cazul în care cetățenii sunt martori sau victime ale unor fapte antisociale, pot solicita sprijinul jandarmilor, atât în mod direct cât și prin intermediul apelului unic de urgență 112.