Festivalul “Întâlnirea Umoriștilor”, edița a V-a, își va premia laureații | Vernisajul expoziției “Vreme trece, vreme vine…”, a artistului plastic Florin Gabriel Călin

Unii dintre cei mai buni condeieri în ale umorului din țară și din Republica Moldova revin la Brăila pentru a lua parte la Gala Laureaților celei de a cincea ediții a Festivalului Concurs “Întâlnirea Umoriștilor”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (C.U.B.) “Ștefan Tropcea”.
Evenimentul va avea loc la Casa Memorială “Petre Ștefănescu-Goangă”, sâmbătă, 29 aprilie 2023, începând cu ora 16:30.
În cadrul Galei vor fi prezenți câștigătorii concursului, lansat luna trecută, desemnați din rândul celor 49 de umoriști din țară și din Republica Moldova, care au trimis peste 200 de lucrări pe cele două secțiuni ale concursului.
Pentru secțiunea “Umor pe rime” (poezie umoristică și distihuri absurde) a fost aleasă tema “Fără Inimă”, iar pentru secțiunea “Proză scurtă” (schiţă umoristică și aforisme umoristice) tema a fost “Cu Inimă”.
În preambulul manifestării, va avea loc vernisajul expoziției de portrete “Vreme trece, vreme vine…”, a artistului plastic Florin Gabriel Călin.
Festivalul Concurs “Întâlnirea Umoriștilor” este un eveniment anual, competitiv şi are drept scop cultivarea literaturii umoristice – fabula, poezia epigramatică, schița umoristică, aforismul – în literatura de gen a urbei.