Aproape 2000 de metri pătrați împăduriți de jandarmii brăileni și angajații Direcției Silvice Brăila – Ocolul Silvic Ianca

O mie de puieți plantați, aproape 2000 de metri pătrați împăduriți! Este reușita jandarmilor brăileni care, în parteneriat cu Direcția Silvică Brăila – Ocolul Silvic Ianca, au participat la o activitate de plantare, joi, 13 aprilie, în zona Dropia – Însurăței din județul Brăila.

La activitate au participat inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, colonel Nicolae – Iulian Albăceanu, alături de ofițeri, subofițeri, precum și elevi aflați în practică la inspectorat. Din partea Direcției Silvice Brăila, au luat parte la activitatea de împădurire directorul ing. Vasile Dumitrașc împreună cu alți 15 angajați.

Puieții plantați fac parte din speciile glădiță și sălcioară. Activitatea de astăzi nu este singulară. Recent, jandarmii brăileni au mai participat la o campanie de împădurire cu prilejul împlinirii a 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Atunci, au fost plantați 173 de puieți în zona Ocolului Silvic Lacu Sărat. Campania, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva, s-a desfășurat la nivel național.