Discuții ale prefectului Timofei cu fermieri brăileni pentru identificarea unor soluții privind asigurarea apei pentru irigații

Prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei, a avut astăzi o întâlnire cu mai mulți fermieri locali, din zonele Ianca – Șuțu și Surdila Greci, care i-au solicitat sprijinul în identificarea unor soluții în ceea ce privește asigurarea apei pentru irigații în acest an agricol.
Alături de reprezentantul Guvernului în teritoriu a participat, la aceste întâlniri, și Vasile Turcitu, directorul structurii locale a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), persoană cu rol activ în soluționarea problemelor ridicate de către utilizatorii de apă pentru irigații.
“Prima întâlnire a fost cu fermierii din zona Ianca – Șuțu, membri ai OUAI Terasa Brăilei, însemnând exploatații agricole în suprafață totală de peste 1.500 ha, aceștia solicitând sprijin în asigurarea apei pentru irigații în zonă. În urma discuțiilor s-a stabilit o soluție clară, și anume realizarea, în colaborare ANIF și fermieri, a unei investiții cu scopul suplimentării debitului la Stația de Pompare din zonă.
A doua întâlnire a fost cu fermierii din zona Surdila Greci, însemnând exploatații agricole în suprafață de circa 1.000 ha, care, la fel, au ridicat probleme ce țin de viitoarea campanie de irigații. Și în cazul acesta, împreună cu specialiștii ANIF, a fost identificată soluția optimă. Consider că fermierii brăileni trebuie sprijiniți cu soluții clare în activitatea curentă pentru a-și putea iriga culturile, și, de aceea, una dintre prioritățile autorităților o constituie tocmai acest aspect.”
, a subliniat prefectul Iulian Timofei.

Sursă foto: Fb. Instituția Prefectului – Județul Brăila