24 ore de ore intense pentru subunitățile ISU Dunărea Brăila și SMURD

Foto Arhiva

În numai 24 de ore, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dunărea Brăila au intervenit pentru stingerea a două incendii, o asanare a terenului de muniție rămasă neexplodată și 11 intervenții SMURD.
Astfel, marți la ora 17:00, echipa pirotehnică a inspectoratului a executat o misiune de asanare a terenului de muniţie rămasă neexplodată în localitatea Corbu Nou unde, în urma executării unor lucrări agricole în gospodărie, a fost descoperit un proiectil exploziv calibrul 76 mm., în stare avansată de oxidare. Acesta a fost ridicat, transportat şi depozitat în siguranţă, urmând ca ulterior să fie distrus în poligonul de specialitate.
Având în vedere că în perioada următoare se vor intensifica lucrările agricole de primăvară, la descoperirea unor astfel de elemente, lucrătorii din agricultură trebuie să oprească activitatea în zona respectivă și să informeze organele competente despre acest lucru și să furnizeze informații privind localizarea acestora.

De asemenea, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit, la ora 21:00, cu o autospecială de stingere pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe Șoseaua Națională Veche din Municipiul Brăila. A ars vegetație uscată pe o suprafață de cca. 500 mp. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un rest de țigară aprinsă, aruncat la întâmplare.
La ora 00:35, aceeași subunitate a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu la o gospodărie pe str. Nufărului, din localitatea Cazasu. Au ars bunurile din două anexe gospodărești cu o suprafață de cca. 30 mp. și 15 mp. acoperiș, din lemn acoperit cu țiglă, la o a treia magazie. Cauza probabilă a fost un scurtcircuit la instalația electrică dintr-o anexă. Nu au fost înregistrate victime.