Violența în sport, subiect readus în discuție de prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei

Prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei, a readus în discuție subiectul violența în sport, după recentele incidente înregistrate în timpul meciurilor din Campionatul județean de fotbal din Județul Brăila, și a avertizat organizatorii de competiții sportive că au obligații clare, pe legislația în domeniu, atunci când vine vorba despre desfășurarea de astfel de evenimente.
Mai mult, le-a atras atenția că legislația prevede și sancțiuni severe în cazul nerespectării acestor prevederi gândite să prevină actele de violență în sport. În cursul zilei de astăzi, Prefectul Iulian Timofei a avut o întrevedere cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții pe linia siguranței sportive, la ședință fiind invitați să participe reprezentanții eșalonului de conducere al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila precum și al Asociației Județene de Fotbal.

“Au fost aduse în discuție mai multe probleme de organizare, mai cu seamă faptul că nu au fost asigurate toate măsurile de securitate. Este important ca împreună să reușim să îmbunătățim climatul de siguranță cu ocazia evenimentelor sportive cu scopul de a preveni violența de pe terenurile de fotbal din județ. Nu este firesc ca în calitate de spectator, jucător sau arbitru să fii prezent la competiții sportive și să fii martor la acte de violență sau mai rău să fii chiar victima acestor incidente. În perioada imediat următoare, este necesară reinstruirea organizatorilor acestor competiții sportive de către Asociația Județeană de Fotbal Brăila și aplicarea de sancțiuni acolo unde vor fi descoperite nereguli.”

a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei

În cadrul discuțiilor de astăzi s-a stabilit că Inspectoratul de Poliție Județean Brăila și Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila vor verifica, în perioada următoare, îndeplinirea de către organizatorii de competiții sportive a obligației de a elabora un plan de acțiune în care să consemneze măsurile ce urmează a fi adoptate de către personalul de ordine și siguranță în incinta arenei sportive.