Spații noi, moderne, de servicii pe rețeaua rutieră de mare viteză din România | 4 noi spații au fost deschise pe A1

Noi spații moderne de servicii sunt deschise tot mai multe pe autostrăzile României. Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a anunțat joi, 9 martie, deschiderea a 4 noi astfel de spații pe A1.
“Acestea reprezintă rezultate concrete ale Strategiei pentru dotarea, operarea și întreținerea acestor spații de pe rețeaua rutieră de mare viteză din România”, a declarat directorul general al CNAIR într-un comunicat publicat pe facebook.
Cristian Pistol a precizat că cele 4 spații de servicii sunt amplasate pe tronsonul Nădlac – Arad, km. 558+380 (stânga și dreapta), în zona localității Pecica și pe tronsonul Deva – Orăștie, km. 340+500 (stânga și dreapta), în zona localității Orăștie și au o serie de dotări adaptate cerințelor moderne. Directorul general al CNAIR, în continuarea comunicatului său, a venit cu date tehnice privind cele 4 spații de servicii:
Tronsonul Nădlac – Arad, zona localității Pecica: 158 de locuri de parcare pentru autoturisme (79 pe Calea 1 și 79 pe Calea 2); 10 locuri de parcare pentru autoturismele deținute de persoane cu dizabilități (5 pe Calea 1 și 5 pe Calea 2); 28 de locuri de parcare pentru camioane (14 locuri pe Calea 1 si 14 locuri pe Calea 2); 18 locuri de parcare pentru autocare (9 locuri pe Calea 1 și 9 locuri pe Calea 2); 2 zone dotate cu aspirator, fiecare având câte două locuri pe fiecare Cale; 8 locuri pentru încărcarea vehiculelor electrice (4 locuri pe Calea 1 si 4 locuri pe Calea 2); 2 stații pentru carburanți (câte una pe fiecare sens de mers); 2 stații pentru alimentarea cu GPL (câte una pe fiecare sens de mers); 2 spații comerciale (câte unul pe fiecare sens de mers); 2 zone cu restaurant/fast-food (câte unul pe fiecare sens de mers); 2 zone tip Snack bar (câte unul pe fiecare sens de mers); 2 zone cu toalete publice (câte una pe fiecare sens de mers).
Tronsonul Deva – Orăștie, zona localității Orăștie: 202 de locuri de parcare pentru autoturisme (105 pe Calea 1 și 97 pe Calea 2); 10 locuri de parcare pentru autoturismele deținute de persoane cu dizabilități (5 pe Calea 1 și 5 pe Calea 2); 28 de locuri de parcare pentru camioane și autocare (14 locuri pe Calea 1 si 14 locuri pe Calea 2); 2 zone dotate cu aspirator, fiecare având câte două locuri pe fiecare Cale; 8 locuri pentru încărcarea vehiculelor electrice (4 locuri pe Calea 1 si 4 locuri pe Calea 2); 2 stații pentru carburanți (câte una pe fiecare sens de mers); 2 stații pentru alimentarea cu GPL (câte una pe fiecare sens de mers); 2 spații comerciale (câte unul pe fiecare sens de mers); 2 zone cu restaurant/fast-food (câte unul pe fiecare sens de mers); 2 zone tip Snack bar (câte unul pe fiecare sens de mers); 2 zone cu toalete publice (câte una pe fiecare sens de mers).
Aceste spații de servicii au fost modernizate în baza contractului de concesiune încheiat între CNAIR SA și Rompetrol Downstream SRL.
Strategia CNAIR privind dezvoltarea parcărilor sigure și securizate, pentru autovehiculele de mare tonaj, pe rețeaua de drumuri de mare viteză din administrare prevede si amenajarea, ulterioară deschiderii acestora, de spații destinate dușurilor.”

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a mai ținut să sublinieze faptul că, tot în baza unor contracte de concesiune, vor fi deschise, în următoarea perioadă, alte 6 spații de servicii, între Arad și Lugoj, pe A1: 2 spații de servicii de la km. 530+536 (stânga și dreapta), în zona localității Șagu; 2 spații de servicii de la km. 500+596 (stânga și dreapta), în zona localității Giarmata și alte 2 spații de servicii de la km. 481+646 (stânga și dreapta), în zona localității Recaș.

Sursă foto: Fb. Cristian Pistol