“Săptămâna Protecției Civile”, un mega eveniment destinat creșterii prevenției în rândul comunităților, a luat sfârșit!

În cadrul “Săptămânii Protecției Civile” au fost desfășurate numeroase activități, între acestea înscriindu-se:
• înființarea de puncte de informare preventivă în locațiile: Catedrala “Nașterea Domnului”; Centrele comerciale: Selgros, Dedeman, Penny Market XXL, Kaufland, Jumbo;
• efectuarea de exerciții de evacuare în caz de cutremur în cadrul mai multor unități de învățământ, școlile gimnaziale: Anton Pann, Ion Creangă, Sf. Andrei, Fănuș Neagu, Mihai Eminescu, Dimitrie Cantemir și cea din com. Unirea.
În cadrul activităților au fost angrenate și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din toate localitățile județului. Au fost afișate materiale informative la sediile primăriilor, au fost distribuite materiale preventive populației în locuri cu public numeros și în gospodării, în lăcașuri de cult și în unitățile de învățământ.
De asemenea, au fost organizate lecții deschise în care au fost prezentate tehnici de acordare a primului ajutor medical și modul de comportare în caz de cutremur la Liceul Teoretic “Panait Cerna” și Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir”.

“Ziua Porților Deschise” – 28.02.2023 – acțiune la care au participat elevi și cadre didactice de la Liceul de Artă “Hariclea Darclee”, Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” și Școala Gimnazială “Dr. Luca”.
Au fost distribuite peste 1500 materiale informative privind comportarea în caz de cutremur în cadrul activităților desfășurate.
“Miercurea alarmelor” – 01.03.2023 – a fost acționat sistemul de alarmare la nivelul unităților administrativ teritoriale în intervalul orar 10:00 – 11:00.
Cu prilejul Zilei Protecției Civile din România, un ofițer și trei subofițeri, care au obţinut rezultate foarte bune în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, au fost înaintaţi în gradul următor, iar un ofițer și 11 subofițeri, din cadrul Formațiunii de Protecție Civilă, au fost citați prin ordin de zi pe unitate.
Cu ocazia Zilei Protecției Civile, în perioada 24–26.02.2023, s-au desfășurat competiții sportive la minifotbal, tenis de masă și șah, la care au participat pompieri din cadrul ISU Dunărea Brăila.

Sursă foto: ISU Dunărea Brăila