“Zilele Porților Deschise” la ISU “Dunărea” Brăila | Săptămâna Protecției Civile, 27 februarie – 4 martie

La data de 28 februarie, se aniversează împlinirea a 90 de ani de Protecție Civilă în România. Protecția civilă a luat fiinţă în România, în data de 28 februarie 1933, prin Decretul Regal nr. 468. Acesta aproba “Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, având ca scop “limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”.
Pentru marcarea acestui moment important, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dunărea” al Județului Brăila va desfășura, în perioada 27 februarie – 4 martie a.c., o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv.
Marți, 28.02.2023, în intervalul orar 09:00 – 13:00, la toate sediile subunităților de intervenție, se va organiza evenimentul “Zilele Porților Deschise”, pentru toți cei dornici să cunoască și să se familiarizeze cu specificul armei care ne reprezintă. Cu această ocazie, participanții vor vizualiza tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative, vor fi reamintite măsurile și modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență prin distribuirea de materiale informative specific fiecărui tip de risc.
În săptămâna 27.02 – 03.03.2023, pompierii brăileni vor fi prezenți, totodată, și în cadrul unităților de învățământ din Județul Brăila, unde vor desfășura activități teoretice, dar și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor și modul de comportare specific tipurilor de riscuri generatoare de situații de urgență. De asemenea, tot în aceeași perioadă, pompierii brăileni vor fi prezenți în spațiile cu afluență mare de persoane (mall-uri, centre comerciale și piețe), unde vor disemina mesaje preventive, ale campaniilor “Nu tremur la cutremur”, “RISC Siguranța nu este un joc de noroc”, “Flăcările Omoară Copii”.
Marți, 28 februarie, începând cu ora 12:00, la sediul inspectoratului din bdul Dorobanților, va avea loc o ceremonie militară, marcându-se celebrarea Zilei Protecției Civile din România.
Reprezentanții ISU “Dunărea” Brăila au ținut să menționeze faptul că întreaga lor atenție “se îndreaptă și către populația din mediul rural, acolo unde, aceste activități se vor desfășura prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și vor avea ca teme principale incendiile la gospodării și incendiile de vegetație uscată.
Printr-un comportament preventiv, putem fi așa cum spune sloganul «Împreună mai pregătiți».”
Miercuri, 01.03.2023, în intervalul orar 10:00 – 11:00, se va desfășura exercițiul de alarmare publică “Miercurea Sirenelor”.