Polițiștii locali, din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice, drastici cu cei care încalcă legea

În perioada 31.01 – 08.02.2023, polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice și-au desfășurat activitatea conform atribuțiilor și competențelor privind dirijarea și fluidizarea traficului rutier în cadrul a 15 acțiuni.
Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri brăileni au aplicat 51 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.880 lei şi au aplicat 50 puncte penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002.
Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au aplicat 23 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.075 lei şi, de asemenea, au aplicat 50 puncte penalizare.
Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002R, de către proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul a obligației de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării Poliției Locale, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul de a fi condus pe drumurile publice, a fost aplicată o sancţiune contravenţională unei persoane din com. Siliștea, jud. Brăila, în valoare de 1305 lei, deoarece, susțin reprezentanții polițiștilor locali brăileni, în calitate de proprietar al unui autovehicul, nu a respectat obligația de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării Poliției Locale, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul de a fi condus pe drumurile publice.
Pentru nerespectarea normelor rutiere, privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul, şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, polițiștii locali au aplicat o sancţiune contravenţională unei persoane din orașul Bragadiru, jud. Ilfov, în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare, deoarece aceasta a condus un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, pe un sector de drum semnalizat cu indicator rutier “accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.
De asemenea, reprezentanții polițiștilor locali au mai precizat că, în perioada analizată, sunt în termenul somaţiei legale 4 vehicule. Dacă după expirarea termenului somaţiei, vehiculele nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr. 421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.
Totodată, pentru nerespectarea prevederilor legislative, privind modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare al sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 800 lei.
Pentru nerespectarea prevederilor privind aprobarea Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de acces auto (Permis Acces Auto – P.A.A.), pentru circulația autovehiculelor pe străzile Municipiului Brăila, polițiștii locali au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 15.000 lei.