Șoseaua Baldovinești va intra într-un proces amplu de modernizare | În zonă, circulația se va face în regim de șantier!

Șoseaua Baldovinești din Municipiul Brăila va intra într-un proces amplu de modernizare, realizat cu fonduri europene, după cum a precizat primarul Municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir, în cadrul unui mesaj public, din data de 8 februarie a.c., adresat brăilenilor. El a mai precizat că suma, aferentă realizării acestui proiect, va fi de 12,7 milioane euro.
Ca urmare a lucrărilor de modernizare, circulația în zona respectivă se va face în regim de șantier, lucru subliniat chiar de edilul municipiului: “CIRCULAȚIA SE VA FACE ÎN REGIM DE ȘANTIER cu respectarea indicațiilor constructorului și conform avizului Inspectoratului Județean de Poliție Brăila (inclusiv pentru locuitorii din zonă)”.
Primarul a mai subliniat faptul că vor fi: “RESTRICȚII TEMPORARE pe sectorul dintre Str. Livezilor și Str. Dornei. Nu se va închide accesul la fabricile și magazinele din zonă!”
Conform precizărilor primarului Municipiului Brăila, principalele lucrări de modernizare vor fi:
• Înlocuire conducte canalizare (la 6 metri adâncime) și apă (la 1,5 metri adâncime);
• Refacere fundație stradă (geogrilă, geotextil, 25 cm piatră spartă, 30 cm balast);
• Asfaltare în 3 straturi (4 cm uzură, 6 cm binder, 8 cm bitum anrobat cu criblură), trotuare, parcări (unde există posibilitatea) și spații verzi;
• Înlocuire linie de tramvai cu bandă dedicată pentru autobuze electrice (condiție obligatorie în ghidul de finanțare europeană);
• Consolidare Pod Apollo.
Marian Dragomir a mai ținut să pună accent și pe faptul că restricțiile de circulație impuse în zona respectivă “vor dura aproximativ 6 luni (termen în care constructorul va depune toate eforturile pentru scurtarea acestui termen)”.
De asemenea, primarul Dragomir a mai adăugat, în mesajului său public, faptul că înțelege disconfortul creat locuitorilor din această zonă, dar Șoseaua Baldovinești nu a mai fost modernizată de la data construirii sale, lucrările necesitând intervenții ample, mai ales că această modernizarea este necesară.