Brăileni somați de polițiștii locali pentru nedegajarea căilor de acces în imobile și pe trotuare, în dreptul locuințelor sau spațiilor comerciale

Având în vedere faptul că în ultimele zile au căzut cantități importante de zăpadă în municipiu, Poliția Locală Brăila a desfășurat o acțiune de conștientizare a populației și a agenților economici referitoare la obligațiile ce le revin cu privire la degajarea căilor de acces în imobile și pe trotuare, în dreptul locuinței sau a spațiului comercial.
Acțiunea a fost derulată cu un efectiv de 16 polițiști locali, în următoarele zone: Calea Călărașilor (Piața Traian – Barieră – Peco Mol), Șos. Buzăului (Spitalul Județean – Șos. de Centură), Str. Școlilor (str. Pietății – Spitalul nr. 3), str. Gral Eremia Grigorescu – str. Siretului, B-dul Dorobanților (Catedrala “Nașterea Domnului” – str. 1 Decembrie 1918 – Abator), B-dul Independenței, B-dul Al.I. Cuza și str. Grivița (între str. G.ral Eremia Grigorescu și Calea Galați).
Astfel, au fost identificați proprietarii imobilelor proprietate personală, administratorii sau președinții de A.P. sau administratorii spațiilor comerciale (lucrători comerciali) în fața cărora trotuarele nu erau curățate de zăpadă și gheață, aceștia fiind somați, conf. prevederilor HCLM 400/2022 ca, în cel mai scurt timp, să ia măsuri în acest sens, altfel urmând a fi sancționați contravențional.
Facem precizarea că, “neîndepărtarea zăpezii și a gheții de pe trotuare, aflate în fața imobilelor deținute cu orice titlu”, se sancționează conform art. 10, alin1, lit a, respectiv lit b, din HCLM 400/2022 cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 lei.
În acest sens, în cursul zilei de 30.01.2023, au fost aplicate 96 de somații – 90 către persoane juridice și 6 către persoane fizice. În urma acțiunii, toate persoanele fizice și juridice somate s-au conformat în vederea degajării spațiilor publice pe care le aveau în responsabilitate.
Tot în cursul zilei de ieri, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.000 de lei unor persoane surprinse aruncând zăpada pe carosabil, după ce acesta fusese curățat în prealabil de utilajele de deszăpezire.
Acțiunile de conștientizare a populației vor continua în perioada următoare, în zilele în care va ninge.

Sursă foto: Poliția Locală Brăila