Drumuri impracticabile și blocaje rutiere | “Facem apel la toți conducătorii auto să nu mai circule pe DN2 (E85) până când utilajele CNAIR nu vor finaliza intervențiile!”

Zăpada neașteptată, viscolul puternic și vizibilitatea redusă din ultimele ore au dat peste cap circulația pe majoritatea drumurilor din țară. La nivelul Județului Brăila, situația drumurilor, de astăzi, 27.01.2023, de la ora 13:00, era, potrivit unui buletin informativ emis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila, următoarea:
“- DJ 202A – sectorul Grădiștea-Racovița parțial impracticabil;
– DJ 202H – sectorul Grădiștea-Maraloiu parțial impracticabil;
– DJ 221 – sectorul Șuțești-Constantinești zăpadă cu gheață, se circulă pe un singur sens.
Pe drumurile județene, din vestul și nord-vestul județului, se acționează cu 9 utilaje cu lamă și sărăriță, utilaje aflate sub contract cu Consiliul Județean Brăila.
– DN 2B – zăpadă cu gheață, se circulă pe un singur sens. Între Ianca și Vizireni, în zone izolate, sunt curenți la sol care transportă zăpada care se aglomerează pe partea carosabilă. Sectorul Drumuri Naționale Brăila acționează în această zonă cu 4 utilaje cu lamă și răspânditor.
În funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, utilajele vor fi suplimentate sau redirecționate în zonele cu probleme.”

Restricție de tonaj (3,5 tone) pe DN22 între Valea Râmnicului și Brăila

Din cauza ninsorii abundente, a viscolului și a vizibilității reduse (10–15m), CNAIR si Poliția Rutieră au decis, începând cu ora 15:30, restricționarea circulației pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN22 (km 2+800 – km 30+000), între localitatea Valea Râmnicului și Brăila.
În această perioadă, sunt recomandate, de către autorități, ca rute alternative DN2B, Buzău – Brăila și DN 23, Focșani – Brăila.
De asemenea, se face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze, în prealabil, cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Apelul CNAIR privind circulația pe DN2 (E85)

De asemenea, reprezentanții CNAIR au făcut, tot astăzi, un apel către cetățeni rugându-i să nu mai circule, momentan, pe DN2 (E85): “Facem apel la toți conducătorii auto să nu mai circule pe DN2 (E85) până când utilajele CNAIR nu vor finaliza intervențiile. În acest moment, blocajele create de autovehiculele staționate pe carosabil fac imposibilă intervenția cu material antiderapant.
Fiecare autovehicul care se adaugă coloanei, deja formate între Urziceni și Buzău, mărește sectorul de drum pe care nu se poate interveni.
Atragem din nou atenția, în special conducătorilor de autocamioane, să nu plece la drum dacă nu au anvelope adecvate, iar celor care se află deja pe DN2 să oprească pe dreapta, până se remediază situația”
.

Sursă foto: Fb. DRDP Buzău