Portughezul Manuel Pinto, noul antrenor principal al Daciei Unirea Brăila: “Pentru mine este o mare responsabilitate, și voi încerca să ajut clubul cu toate puterile mele, dar eu nu am puteri magice!“

Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Brăila are, începând din acest an, un nou antrenor principal, renumitul portughez João Manuel Pinto Tomé Santos, cunoscut sub numele Manuel Pinto, fotbalist profesionist de renume mondial care a jucat pe post de fundaș, iar din 2013 fiind, pe rând, antrenor al mai multor echipe ca Vila Real sau Machico.
Prezentarea oficială a lui Manuel Pinto, noul antrenor principal al Daciei Unirea Brăila, cât și a noului antrenor al portarilor, Christian Minardi, a avut loc în cadrul unei conferințe de presă, susținută marți, 17 ianuarie 2023. Antrenorul portughez a fost prezentat jurnaliștilor de către Vasile Popa, vicepreședintele “Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Brăila”.
Întrebat despre obiectivele sale în cadrul clubului de fotbal brăilean, João Manuel Pinto a ținut să sublinieze faptul că deși nu este un magician în stare să facă minuni la club, poate promite doar multă muncă cu întreaga echipă și evident rezultate pe măsură.
“Pentru mine este o mare responsabilitate, și voi încerca să ajut clubul cu toate puterile mele, dar eu nu am puteri magice. Nu sunt un magician, nu am o baghetă magică, nu voi face minuni la Dacia Brăila. Eu sunt doar un antrenor, o persoană simplă, dar care va încerca foarte mult să schimbe în mod pozitiv acest club.”, a declarat João Manuel Pinto.
Întrebat despre obiectivul său principal, noul antrenor principal al Daciei Unirea Brăila a ținut să sublinieze faptul că: “Obiectivul principal nu este neapărat în a câștiga, în a face multe victorii, ci în a face ca echipa să muncească, să se dedice, din ce în ce mai mult, la acel ceva și să-i ajut ca în anumit aspecte să îmbunătățească performanța.”
Până la ora actuală, João Manuel Pinto nu s-a întâlnit față în față cu niciun jucător din cadrul clubului brăilean și nici cu cei 9 fotbaliști străini care urmează să vină la echipă în acest an, jucători care au fost selectați de președintele clubului, Renato Favero, și de directorul sportiv, Gianluca Pavanello.
“Pentru mine este o mare provocare, datorită faptului că nu cunosc cultura acestei țări, și acest club. Pentru mine va fi cu adevărat o oportunitate să trăiesc într-o țară cu o cultură ca a României. Dar, în același timp, pentru mine va fi și foarte plăcut faptul că voi lucra aici, cu mare responsabilitate.”, a mai declarat portughezul João Manuel Pinto, promițând, totodată ca se va strădui să învețe și câteva cuvinte în limba română.

Despre noul antrenor principal a avut numai cuvinte de laudă și directorul tehnic, Gianluca Pavanello, care împreună cu Vasile Popa, vicepreședintele Daciei Unirea Brăila, au reușit să îl convingă pe Pinto să vină să antreneze la Brăila: “Îmi place sistemul lui de muncă, pe care l-am văzut când am lucrat și eu în Portugalia. De asemenea, îmi place mentalitatea pe care o are și, mai exact, aceea că pentru el toți jucătorii sunt la fel. Nu face discriminări. Deși pare o persoană cu o atitudine foarte relaxată, la prima vedere, este defapt un om exigent. În declarațiile trecute, am promis un antrenor bun.
Pas cu pas, am început cu echipa și obiectivul de a rămâne în Liga a 3-a și de a construi un nou viitor, lucruri imposibil de realizat doar într-o lună.”

Precizăm că Marian Samuilă va rămâne, în continuare, antrenorul secund al echipei Dacia Unirea Brăila.