Dacia Unirea Brăila își consolidează echipa | 9 jucători străini vor juca, în curând, la clubul brăilean

Dacia Unirea Brăila se va putea lăuda, cât de curând, cu 9 jucători străini, care vor veni de la Academii de fotbal atât din Nigeria cât și din Coasta de Fildeș. Aceștia au fost selectați de conducerea sportivă a clubului de fotbal brăilean și vor juca pe post de atacanți, portar, mijlocaș central și fundaș central.
Despre acești jucători au precizat mai multe diectorul sportiv Gianluca Pavanelo și Vasile Popa, vicepreședintele Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Brăila, în cadrul unei conferințe de presă organizată marți, 17 ianuarie 2023, unde au fost prezentați, de asemenea, noul antrenor principal al Daciei Unirea Brăila, João Manuel Pinto Tomé Santos, noul antrenor al portarilor, Christian Minardi, și antrenorul secund al echipei, Marian Samuilă.
Directorul sportiv Gianluca Pavanelo a spus cu acest prilej că, în cel mai scurt timp, la Brăila vor veni 9 jucători străini care vor urma să joace la Dacia Unirea Brăila.
Vasile Popa, vicepreședintele Dacia Unirea Brăila, a ținut să precizeze, la rândul dău, faptul că actuala conducere sportivă a selectat acești jucători, “care vor veni pentru a ajuta clubul în obiectivul pe care-l avem, în primul rând, salvarea de la retrogradare și construirea noului proiect pentru la anul.
Jucătorii sunt selectați de către conducerea actuală, dl. Favero și dl. Pavanello, jucători care acum sunt cerți și care au deja pașapoartele la ambasadă pentru a li se pune visa. Așteptăm, după o zi pe alta, să fie chemați pentru a le ridica, și-au și luat biletele de avion să vină în România. Sunt 5 jucători, 3 din Nigeria și 2 din Coasta de Fildeș, atacanți, portar, mijlocaș central și fundaș central.”

Din Nigeria vor veni să joace la Brăila, fotbaliști de la academiile Blue Ocean Football Club, cu o bază în Abuja, și Ado-Ekiti, din statul Ekiti, respectiv atacantul Dedan Koko Ejieroghene, mijlocașul Godwin Festus Udoka și portarul Jacob Daniel Abah, iar din Coasta de Fildeș alți doi jucători.
“Este a doua serie de jucători care au fost programați pentru interviu la începutul lunii februarie, completați cu jucătorii noștri, din pepiniera proprie, și cu cei care vor veni în probe, fiindcă, așa cum sunt convins, se va crea o emulație și foarte mulți jucători tineri vor dori să vină să fie antrenați.”, a mai ținut să completeze vicepreședintele Daciei Unirea Brăila, Vasile Popa.