“Uniți în cuget și-n simțiri”, spectacol dedicat Micii Uniri de la 24 ianuarie 1859

Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila în parteneriat cu Muzica Militară a Garnizoanei Brăila organizează în data de 19 ianuarie 2023, începând cu ora 17:30, evenimentul cultural intitulat “Uniți în cuget și-n simțiri”, prin care şi-au propus să marcheze împlinirea a 164 de ani de la înfăptuirea Unirii de la 1859, printr-un program artistic omagial, spectaculos și impresionant cu muzică, dans și voie bună.
Scopul evenimentului constă în conștientizarea și celebrarea importanței istorice deosebite a Unirii de la 1859, într-un mod artistic, încurajând totodată sentimentul de apartenență culturală a românilor.
Organizatorii au pregătit publicului un vast program artistic la care vor lua parte nume sonore ale peisajului cultural artistic național și brăilean, ce vor susţine momente cu o mare încărcătură patriotică: Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, sub conducerea muzicală a Lt. Raul Ionut Badale, solistele Elena Chirvase, Maria Ciocan și inegalabilul artist de folclor, Georgel Nucă.
Piese precum “Hora Unirii”, “Pe-al nostru steag e scris unire”, “Marea Unire nu se uită niciodată”, “În pas ostășesc”, “Treceți batalioane” sau “Drum bun” vor răsuna în Sala ProArte a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, prin armoniile și ritmurile deosebite ce vor conferi prospețime limbajului mixt muzical.
Evenimentul cultural “Uniți în cuget și-n simțiri”, un prilej minunat de a intra în noul an cu entuziasm și energie proaspătă, pe acordurile splendide ale muzicii militare, va fi transmis live, pe pagina de facebook Centrul.de.Creatie.Braila iar intrarea este liberă și se va face doar pe bază de invitații, în număr limitat, cu titlu gratuit, obținute de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.