500 de milioane de lei, din PNRR, pentru modernizarea și dotarea a 55 de ambulatorii din țară

“Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor de modernizare și dotare a ambulatoriilor de specialitate din România.”, au anunțat recent reprezentanții Ministerului Sănătății.
Conform acestei surse, în cadrul Investiției specifice – Unități de asistență medicală ambulatorie, din PNRR, au fost depuse 142 de cereri de finanțare.
“În urma evaluării, au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, 55 de unități sanitare. Banii europeni nerambursabili vor fi utilizați pentru înființarea, reabilitarea, extinderea sau dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanță a ambulatoriilor de specialitate.”, au mai declarat reprezentanții aceluiași minister.
”Una din preocupările mele, ca ministru al Sănătății, este să dezvoltăm serviciile medicale ambulatorii, spitalizarea de zi și medicina primară, cât mai accesibile pacienților, în comunitățile din care aceștia fac parte. Conform indicatorilor din PNRR, în cadrul acestei investiții obiectivul prevedea finanțarea a 30 de ambulatorii. În urma consultării cu reprezentanții Comisiei Europene, am reușit să dublăm numărul ambulatoriilor care vor primi finanțare nerambursabilă.”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.
“Bugetul total alocat pentru cele 55 de ambulatorii este de 514 milioane de lei fără TVA.”, au mai precizat, la rândul lor reprezentanții Ministerului Sănătății. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va semna contractele de finanțare cu beneficiarii, urmând ca, în această primăvară, să demareze lucrările de execuție.
Lista obiectivelor aprobate pentru finanțare a fost publicată pe pagina de web a Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR

Sursă foto: FB. Alexandru Rafila