“O poveste M.A.I. fericită de Crăciun” | Jandarmii brăileni au reușit să-l aducă pe Moș Crăciun în inimile mai multor copii din Movila Miresii

Jandarmii brăileni au reușit, pentru al doilea an la rând, să-l aducă pe Moș Crăciun în inimile a zece copii din localitatea Movila Miresii, dar și la Valentina, fetița rătăcită în cursul lunii octombrie și găsită de o echipă formată din trei jandarmi și un polițist.
Intitulată “O poveste M.A.I. fericită de Crăciun”, campania prilejuită de cele mai frumoase sărbători de peste an și-a atins, din nou, scopul. Zece scrisori ale unor copii cu rezultate foarte bune la învățătură, dar care provin din familii cu o situație materială mai puțin bună, au fost onorate până la ultima dorință. Cei mai mulți elevi și-au dorit cărți, iar Moș Crăciun le-a pus în daruri mai mult de atât.
Dar, cea mai impresionantă scrisoare a fost a unui băiețel în vârstă de 11 ani, care a cerut o bicicletă… Și nu pentru a se plimba, ci pentru a avea cu ce să vină la școală. “Locuiesc departe de școală, iar în fiecare dimineață vin cu bicicleta. Nu e a mea, o împrumut. De aceea mi-aș dori să am bicicleta mea. Mi-aș mai dori un roman de aventuri.”, a povestit Georgian jandarmilor brăileni.
Iar la o asemenea dorință nu ai cum să rămâi indiferent… Jandarmii s-au mobilizat impresionant de repede, iar Moș Crăciun i-a îndeplinit dorința! De acum, Georgian are propria bicicletă pentru a veni la școală!
Emoțiile nu au lipsit nici din partea “spiridușilor”. “Această activitate ne-a făcut sărbătorile de iarnă mai frumoase și ne-a amintit că Sărbătoarea Crăciunului este de a dărui, în primul rând, zâmbete și bucurii celor mai puțin norocoși. Sper ca darurile să le bucure sufletele copiilor, așa cum ne-am bucurat noi când am ales să ne implicăm în această campanie.”, susțin la unison colegii noștri, a precizat sergentul major Andreea Abăseacă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.
Nu ar fi putut fi o poveste M.A.I. fericită de Crăciun fără sprijinul Școlii Gimnaziale din Movila Miresii.

Valentina, fetița rătăcită și găsită de jandarmi, a primit vizita lui Moș Crăciun

Valentina, fetița rătăcită în cursul lunii octombrie, și găsită de o echipă formată din trei jandarmi și un polițist, s-a reîntâlnit cu salvatorii ei. Din fericire, de data aceasta într-un context de bucurie. Jandarmii l-au adus pe Moș Crăciun acasă la fetiță.
Cu tolba plină de daruri, Moșul a găsit-o pe Valentina jucându-se cu cei doi cățeluși, Rocky și Bela, cei mai buni prieteni ai copilei.

Raportăm: Misiune îndeplinită fără probleme! Sărbători fericite și liniștite tuturor! Vom fi mereu acolo unde este nevoie de noi.”, a mai raportat pentru brăileni sergentul major Andreea Abăseacă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Sursă foto: I.J.J. Brăila