9 sancţiuni contravenţionale, aplicate de polițiștii locali, pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, pentru tulburarea liniștii sau pentru refuzul stabilirii identităţii

În perioada 06 – 13 decembrie 2022, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010.
Cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice, poliţiştii locali brăileni au constatat şi aplicat 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.500 lei, conform Legii nr. 61/1991 R.
Astfel, pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, în alte locuri decât cele autorizate, 3 persoane au fost depistate și sancționate contravențional, de polițiștii locali, cu amenzi în valoare de 300 lei.
Pentru tulburarea, fără drept, a liniștii prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane, tot din Brăila, cu amenzi în valoare de 1.000 lei.
Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991R., privind refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.200 lei.