Succes notabil pentru ACS Sport Plus Brăila | Constantin Baciu: “Ne dorim ca brăilenii să se apropie mai mult de volei în noul an!”

Succes notabil pentru voleiul brăilean! ACS Sport Plus Brăila a trecut, la pas, de CSM Bucureşti cu 3-0 (25-11; 25-18; 25-19) şi a terminat turul campionatului diviziei A2 de senioare pe locul secund, la egalitate de puncte cu CSM Constanța, ocupanta primei poziții.
În etapa a VI-a a seriei Est, sâmbătă, 17 decembrie, în sala Carantina, Sport Plus Brăila nu a avut emoții în privința victoriei. Primul set a fost la discreția gazdelor.
Cu un joc precis în toate fazele, gazdele au reuşit să-şi arate superioritatea, scorul arătând 17-4 la un moment dat şi 25-11 la finalul primului set. La fel de bine au început şi actul secund fetele pregătite de Nicu Harabagiu, 9-4. O uşoară relaxare s-a petrecut pe acest fond şi CSM s-a apropiat amenințător, 17-16. Timpul de odihnă solicitat de tehnicianul formației brăilene a reinstalat normalitatea şi Sport Plus a închis socotelile cedând doar două puncte.
Setul trei a fost ceva mai disputat, dar soarta întâlnirii nu a putut fi schimbată. S-a terminat cu scorul 25-19. Au jucat: Cristea Alesia, Hantău Sabina, Făiniță Miruna, Konovalova Maryna, Mărgărit Cătălina, Muzychenko Tania, Dudenok Daria şi Belu Maria.

“Succesul cu CSM Bucureşti a încununat munca noastră începută încă din vară. Faptul ca iernăm la egalitate de puncte cu Constanța, ne obligă să avem şi returul la fel de bun. Astfel, ne vom apropia de atingerea obiectivului de performanță din acest an competițional, accederea la barajul de promovare în prima divizie de senioare a țării.
Parcursul nostru a fost susținut de Consiliul Județean pănă la 30 noiembrie, de firmele HH Cepsind (Polystone), Farmaciile Iris, Poem Caffe, Dunav, Timo Serv (Ronțăilă), Frontera, Pizza Radu, Estet Dent, Ben Electroserv, Larapeu Construct şi partnerii West Clinique, Urban Taxi, Imprime Design. Le mulțumesc pentru că au facut-o până acum şi sperăm să ne ofere continuitatea.
Ne dorim mai mult şi suntem în căutare continuă de oameni iubitori de sport şi de a se alătura unui proiect corect constituit încă de la început. Ne dorim ca brăilenii să se apropie mai mult de volei în noul an. Brăila are tradiție şi ne obligă pe toți să o respectăm şi să facem tot ce se poate pentru a continua.
ACS Sport Plus Brăila şi-a asumat acest rol şi ar fi păcat ca, după ratarea momentului 2012, când s-a desființat echipa ce promova în prima ligă, să se mai repete o astfel de situație. Doresc colaboratorilor, susținătorilor şi celor care au făcut posibile aceste rezultate, sărbători fericite.”, a declarat Constantin Baciu, preşedintele grupării brăilene.

După şase etape disputate în seria Est, clasamentul arată astfel:
1. CSM Constanța – 11p,
2. ACS Sport Plus Brăila – 11p,
3. CSU Galați – 8p,
4. CSM Bucureşti – 5p,
5. CSM Focşani – 3p,
6. CTF “Mihai I” Bucureşti – 1p.
Echipa brăileană revine în circuit pe 4 februarie 2023. Prima etapă a returului va fi în deplasare la Focşani, iar pe 18 februarie va juca acasă cu CSU Galați.