Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale pentru lichidarea unui incendiu la o locuință din Municipiu | Au ars acoperișul, două camere de locuit și un hol, cu bunurile din acestea

Astăzi, 13.12.2022, la ora 11:14, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință pe str. Iasomiei din Municipiul Brăila.
La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta cu flacără la nivelul acoperișului. Incendiul a fost anunțat târziu de către o vecină, deoarece cel care locuiește la adresa respectivă a încercat să stingă incendiul.
Au ars acoperișul construit din lemn acoperit cu tablă, două camere de locuit și un hol cu bunurile din acestea și s-au degradat alte două camere. Din locuință au fost scoase, de către pompieri, două butelii de aragaz.

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost coșul de fum deteriorat la nivelul podului. Pentru ca incendiul să nu se propage la locuințele / anexele aflate în apropierea casei la care s-a manifestat incendiul, un echipaj de stingere a intervenit pentru protejarea acestora. Incendiul a fost lichidat la ora 12:13 și nu s-au înregistrat victime.

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă “Dunărea” al Judeţului Brăila, reamintește populației necesitatea respectării măsurilor preventive, înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire.
Înainte de utilizare este necesară curăţarea sobelor, hornurilor şi coşurilor de evacuare a fumului, verificarea cu atenţie a acestora, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri sau crăpături și să fie izolate termic faţă de materialele combustibile.
Pe timpul exploatării, pardoselile combustibile să fie protejate cu tablă metalică având dimensiunile de 50 cm x 70 cm, uşiţele focarelor şi cenuşarelor se vor menţine închise, respectarea distanțelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm faţă de sobele fără acumulare de căldură și peste 50 cm faţă de sobele cu acumulare de căldură), evacuarea periodică a cenuşii rezultate, după stingerea completă a resturilor de jar, într-un loc special amenajat.
De asemenea, se interzice aprinderea focului în sobe prin stropirea cu lichide combustibile (benzină, motorină, petrol, etc.), utilizarea sobelor cu uşiţele focarelor şi cenuşarelor defecte sau fără acestea, folosirea lemnelor mai lungi decât vatra focarului sobei, supraîncălzirea sobelor, depozitarea în încăperile în care sunt amplasate sobele, a materialului combustibil pentru consum, peste necesarul pentru 24 ore. Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau cu uşa încuiată la încăperile unde sunt în funcţiune aceste mijloace de încălzit.