Află programul “Târgului de Iarnă” | Iluminat magnific de sărbători, 400 de colindători, parade spectaculoase și multă voie bună! | Primarul Dragomir: “Aceste evenimente se organizează cu implicarea unor oameni extraordinari!”

Foto arhivă

“Târgul de Iarnă”, organizat de Primăria Municipiului Brăila în colaborare cu Consiliul Județean Brăila și Instituția Prefectului Județul Brăila, în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie 2022, reunește meșteri populari din România și Republica Moldova, numeroși producători cât și cele mai renumite ansambluri de tradiții, datini și obiceiuri cu peste 400 de colindători, susține primarul Municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir.
Pe 1 Decembrie – Ziua Națională a României, de la ora 10:00, brăilenii pot asista la cea mai spectaculoasă paradă militară, din ultimii 30 de ani. La Parada militară vor defila 296 de militari și specialişti din Sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională și 55 de mijloace tehnice.
“Vom putea admira în defilare TAB-uri, obuziere, autospeciale, mașină cu termoviziune, laborator criminalistic, mașini ale Poliției Rutiere, mașini de descarcerare și de ordine publică, trailere, autospeciale însoțite de Fanfara Muzicii Militare, detașamente cu uniforme actuale și de epocă, dar și 9 cai ai Cavaleriei Române.”, a precizat primarul Marian Dragomir
Tot în aceeași zi, de la ora 16:30, este programată Parada Colindătorilor, pe traseul Viziru I (I.M.B.) – Calea Călărașilor – Bariera Călărașilor – Primăria Brăila, dar și Aprinderea Iluminatului de Sărbători, la ora 16:40, a mai spus primarul Municipiului Brăila.
Atmosfera festivă din fața Primăriei este completată de un brad de mari dimensiuni, dar și numeroase decorațiuni luminoase de iarnă. Pe scena amplasată în faţa Primăriei, vor concerta ansambluri, artişti şi grupuri vocale ce promovează tradiţiile de Crăciun. Pe lângă colinde şi cântece tradiţionale, bucuria sărbătorilor de iarnă va fi întregită de spectacole de datini şi obiceiuri prezentate de ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării.

Programul evenimentelor din cadrul Târgului de Iarnă, Brăila 2022:
JOI – 1 decembrie 2022
07:30 – Tradiția continuă cu fasole și cârnați;
10:00 – Festivitate 1 Decembrie – Ziua Națională a României;
10:20 – Moment artistic – Muzica Militară și colaboratorii;
10:30 – Defilarea Muzicii Militare și Parada tehnicii militare însoțite de Cavaleria Jandarmeriei;
10:50 – Depunere buchete de flori la Monumentul slt. erou Ecaterina Teodoroiu;
11:00 – Spectacole – Maria Ciocan, Laura Lavric, Orchestra “Plai Moldovenesc” din Republica Moldova;
16:30 – Spectacol – Maria Ciocan;
16:30 – Parada Colindătorilor: Viziru (I.M.B.) – Calea Călărașilor – Bariera Călărașilor – Primăria Brăila;
16:40 – Aprinderea iluminatului de sărbători;
17:00 – Festivalul Datinilor și Colindelor – ansambluri tradiționale românești.
VINERI – 2 decembrie 2022
16:00 – Teatrul “Maria Filotti” Brăila – Orchestra “Plai Moldovenesc”, din Republica Moldova (Intrare gratuită);
17:00 – Festivalul Datinilor și Colindelor – ansambluri tradiționale românești.
SÂMBATĂ – 3 decembrie 2022
16:30 – Parada Colindătorilor: Dispecerat Braicar (Barieră) – Str. Pietății – Str. Școlilor – Bd. Dorobanților – Bariera Călărașilor – Calea Călărașilor – Primăria Brăila;
17:00 – Spectacol Maria Ciocan;
17:30 – Festivalul Datinilor și Colindelor – ansambluri tradiționale românești.
DUMINICĂ – 4 decembrie 2022
17:00 – Spectacol de datini și colinde, susținut de ansambluri tradiționale românești.

“Aceste evenimente se organizează cu implicarea unor oameni extraordinari de la Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean Brăila, Instituția Prefectului, M.Ap.N., M.A.I., I.S.U., Poliția de Frontieră, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Detașamentul de Cavalerie al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, Penitenciarul Brăila, Flotila Fluvială, Seroplant, Palatul Copiilor Brăila, Teatrul Maria Filotti, Teatrul de Papusi Cărăbuș, Casa de Cultură a Municipiului Brăila, Forumul Tinerilor din România, etc.
Le mulțumesc tuturor pentru implicare și vă invit la cele mai frumoase evenimente ale lunii decembrie!”
, a mai ținut să precizeze primarul Viorel Marian Dragomir, prin mesajul său adresând, totodată, o invitație tuturor brăilenilor, și nu numai, de a participa la “Târgul de Iarnă” de la Brăila.