Acţiune de solidaritate a preoţilor şi credincioşilor brăileni | 70 de preoţi au donat sânge pentru a veni în sprijinul celor aflaţi în suferinţă

Joi, 17 noiembrie 2022, mai mulţi preoţi din protopopiatul Brăila, însoţiţi de tineri studenţi şi alţi credincioşi, au organizat o acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge. Această acţiune face parte din programele social-filantropice desfăşurate în Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul împlinirii a trei decenii de când Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi şi al Eparhiei Dunării de Jos.
„70 de preoţi brăileni însoţiţi de alţi credincioşi de la parohiile de care aceştia aparţin, au mers la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila pentru a dona sânge şi a veni prin această acţiune în sprijinul semenilor lor aflaţi în suferinţă.
Acţiunea face parte din Campania umanitare «Donează sânge, salvează o viaţă!», organizată la nivel naţional de către Patriarhia Română cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi intensificată în ultima perioadă datorită situaţiilor dificile prin care trecem.
Persoanele venite pentru a dona sânge la Centrul de Transfuzie din Brăila au fost selectate pe baza criteriilor şi condiţiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorul de sânge.
Campania de donare de sânge, derulată de Protoieria Brăila, se întemeiază şi pe buna cooperare din anii precedenţi cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila, această instituţie medicală asigurând atât personal specializat în recoltarea de sânge, cât şi aparatura tehnică necesară.
Întrucât în multe unităţi medicale stocurile de sânge sunt insuficiente, iar viețile pacienților depind de sângele primit de la donatori, prin activitatea de astăzi s-a urmărit şi identificarea unor persoane apte pentru a dona sânge regulat, nu doar în anumite perioade de timp, ci pe tot parcursul anului la termenele stabilite de medici.”, a precizat preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.

Conform precizărilor sursei citate, campania de donare de sânge va continua săptămâna viitoare în municipiul Galaţi cu participarea elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Andrei” din Galaţi.

Sursă foto: Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos