“Ziua Națională a României”, program artistic omagiant, spectaculos și impresionant, dedicat importanței istorice deosebite a Marii Uniri de la 1918

Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și Primăria Municipiului Brăila, în parteneriat cu Muzica Militară a Garnizoanei Brăila organizează în data de 29 noiembrie 2022, evenimentul cultural intitulat “Ziua Națională a României”, printr-un program artistic omagiant, spectaculos și impresionant, cu cântece patriotice și momente solemne.
Scopul evenimentului este conștientizarea și celebrarea, într-un mod artistic, a importanței istorice deosebite a Marii Uniri de la 1918, un moment istoric ce marchează întregirea țării prin alăturarea Transilvaniei, încurajând totodată sentimentul de apartenență culturală a românilor.
Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, sub conducerea muzicală a Locotenentului Raul Ionut Badale, este o formația instrumentală, specializată în executarea onorurilor și ceremoniilor militare, a activităților cu caracter ostășesc, prin susținerea de spectacole și concerte, cu participarea la diferite activități specifice, în unitățile militare din garnizoana Brăila și nu numai, promovând imaginea armatei în societate.
Intrarea este libera și se va face doar pe bază de invitații, în număr limitat, cu titlu gratuit obținute de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Piața Traian, nr. 2, Municipiul Brăila.