Secretarul de stat Sorin Moise, după întâlnirea cu fermierii din Chiscani: „Am convingerea că prin dialog direct și deschis cu cei care lucrează pământul vom identifica cele mai bune soluții pentru agricultura românească!„

În urmă cu câteva zile, Sorin Moise (PSD), secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), s-a întâlnit cu fermierii din localitatea Chiscani, din Județul Brăila, cu care a discutat despre diferite subiecte importante punând accent, în special, pe problema irigațiilor.
În cadrul discuțiilor, Sorin Moise a punctat importanța unei asocieri a fermierilor din localitate în scopul formării unei Organizații a Utilizatorilor de Apă pentru Irigații, în contextul în care, anul acesta, seceta a avut cote ridicate în țară.
„Le-am vorbit fermierilor din Chiscani despre cât de important este să se asocieze pentru a forma o Organizație a Utilizatorilor de Apă pentru Irigații. Avantajele înființării unor OUAI sunt multiple, atât din perspectiva obținerii unor producții net superioare, cât și în privința accesului la fondurile europene și naționale disponibile. Avem un plan bine pus la punct pentru modernizarea sistemului de irigații și vom direcționa fondurile necesare pentru a crește suprafața irigabilă a României.”, a specificat Sorin Moise.
El a mai precizat, în cadrul acelorași discuții, că are cunoștință despre nevoia pe care o au fermierii din sectorul zootehnic de pe raza comunei Chiscani pentru identificarea unor terenuri destinate pășunatului și i-a asigurat că împreună cu colegii săi din minister vor identifica rapid soluțiile pe care fermierii le așteaptă.
După această întâlnire, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a declarat mulțumit și a promis că va continua seria întâlnirilor cu fermierii din județul Brăila și nu numai: „Am revenit în București încărcat de energie pozitivă în urma întâlnirii cu fermierii din județul natal. Le mulțumesc domnului primar Costică Cojea și domnului director ANIF Brăila, Vasile Turcitu, pentru că mi-au facilitat această discuție constructivă cu fermierii.
Voi continua seria întâlnirilor cu fermierii din toate comunele județului Brăila și nu numai pentru că am convingerea că prin dialog direct și deschis cu cei care lucrează pământul vom identifica cele mai bune soluții pentru agricultura românească! An rodnic și spor tuturor!”

Sursă foto: Fb. Sorin Moise