CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud – Dunărea Brăila, 25 – 24 | Mireya Gonzalez: „Avem o lună la dispoziție să revenim pe teren cu energie pozitivă și să devenim mai puternice”

Joi, 20.10.2022, Dunărea Brăila a disputat a VII a etapă din noul sezon competițional al Ligii Florilor MOL, în deplasare, împotriva echipei CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud. Prima repriză a fost câștigată de echipa HC Dunărea Brăila, cu scorul de 13 – 14, iar partida s-a încheiat în favoarea echipei bistrițene, scor final 25 – 24, câștigând astfel cele trei puncte ale partidei.
Au marcat pentru Brăila: Gonzalez M. (7), Lavko J. (5), Schmelzer M. (4), Fais Munhoz Araujo L. (2), Venancio L. (1), Shteriova M. (1), Sazdovska J. (1), Liscevic K. (1), Kanaval M. (1), Udriștioiu A. (1).
După această etapă, HC Dunărea Brăila ocupă locul 6 în clasamentul Ligii Florilor Mol.

”A fost un meci foarte greu, unul pe care din păcate l-am pierdut nu numai din vina noastră. Mă întreb ce anume s-a schimbat în handbalul românesc deoarece eu nu văd nicio schimbare, am stat un an afară iar acum când am venit, lucrurile sunt la fel, cum se spune în zona aceasta «Aceeași Mărie cu altă pălărie». Felicit echipa din Bistrița, îi urez multă baftă și mult succes în continuare și sperăm cu adevărat să se schimbe ceva, pentru că pe drumul acesta nu prea avem nicio șansă, iar lucrurile acestea se vor vedea mai târziu, în special când vom ieși afară. Este greu să spui ce obiective ai pe mai departe când ți se întâmplă ceea ce ți se întâmplă, însă obiectivul nostru rămâne acela de a juca handbal și dacă suntem și lăsați, poate o să ajungem acolo unde vrem noi.”

a declarat antrenorul echipei Dunărea Brăila, Costică Buceschi

”E dificil imediat după meci să facem o analiză a partidei pentru că ne năpădesc emoțiile negative, însa trebuie să spun ca ne-am dorit să câștigăm cele trei puncte, erau foarte importante pentru noi și chiar am luptat pentru ele. Am dat tot ce am avut mai bun pe teren și e trist că nu am învins. Avem o lună la dispoziție să revenim pe teren cu energie pozitivă și să devenim mai puternice. A fost un meci greu, cred că toată lumea a văzut asta, mai ales când joci împotriva Bistriței, în deplasare.”

a declarat jucătoarea Dunării, Mireya Gonzalez

„Mulțumim tuturor supoterilor care ne-au fost alături la această partidă și îndemnăm să ofere în continuare sprijin echipei.”, au ținut să mulțumească reprezentanții HC Dunărea Brăila.
După această etapă, Liga Florilor va lua o pauză competițională. Motivul este legat de faptul că Turneul Final al Campionatului European din acest an a fost devansat cu o lună, turneu la care va participa și echipa națională de handbal feminin a României. Următoarea etapă este programată în data de 4 Decembrie 2022, tot în deplasare, împotriva echipei CSM Slatina.

Activitatea sportivă competițională continuă pentru echipa satelit a Dunării Brăila astfel:
• Divizia A, Seria A, Etapa a VII a – 19 Noiembrie 2022
Dunărea Brăila DivA – CSU Neptun Constanța
Locație: Sala Polivalentă din Brăila
• Divizia A, Seria A, Etapa a VIII a – 23 Noiembrie 2022
CSM Unirea Slobozia – Dunărea Brăila DivA
Locație: Deplasare
• Divizia A, Seria A, Etapa a IX a – 26 Noiembrie 2022
Dunărea Brăila DivA – ACS SC 181 SSP București
Locație: Sala Polivalentă din Brăila