Omagiu unui simbol aeronautic, pilot și parașutist Smaranda Brăescu | Anul 2022, anul Smaranda Brăescu

Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii împreună cu Asociația Cultural – Istorică Muzeul Ianca organizează în orașul Ianca, din județul Brăila, mai multe evenimente dedicate împlinirii a 90 de ani de la înregistrarea recordului mondial de parașutism aparținând Smarandei Brăescu, prima femeie pilot și parașutist cu brevet din România, campioană europeană și mondială la parașutism.
Cu acest prilej marți, 11 octombrie 2022, începând cu ora 10:30, va fi deschisă publicului expoziția sub titlul „Smaranda Brăescu- Regina Aerului”, în cadrul Muzeului Ianca, corpul A.
De asemenea, tot cu ocazia împlinirii și a 125 de ani de la nașterea pilotului și parașutistului Smaranda Brăescu, va avea loc și simpozionul „Smaranda Brăescu, parașutist și pilot”, urmat de vizionarea filmului documentar „Măndița”, evenimente care se vor desfășura în cadrul sălii de sport a Liceului Teoretic „Constantin Angelescu” din orașul Ianca. Moderatorul acestui eveniment va fi profesorul Ion M. Bărbuceanu.