Relaţia dintre Familie, Şcoală şi Biserică, parteneriate educaţionale, metode moderne de predare – subiecte dezbătute la Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din județul Brăila

Luni, 3 octombrie 2022, în cadrul Aşezământului social-filantropic „ Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon“ din Lacu Sărat, a avut loc Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din județul Brăila.
La această întrunire au participat Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, inspectorul de Religie, prof. Elena Cocîrlea, cadrele didactice care predau disciplina Religie cât și preoţi şi elevi din Brăila.
„În cadrul discuţiilor, temele abordate au vizat o scurtă analiză retrospectivă a activităţii din anul şcolar 2021-2022 şi proiectarea activităţilor pentru anul şcolar 2022-2023 privind relaţia dintre Familie, Şcoală şi Biserică, priorităţile privind ora de religie, precum şi implicarea profesorilor de religie în parteneriatele educaţionale dintre parohii şi şcoli/licee şi programele catehetice, în baza hotărârilor Sfântului Sinod şi a legislaţiei civile în domeniu.
Pe ordinea de zi s-au mai aflat şi aspecte legate de utilizarea metodelor moderne de predare – învăţare – evaluare diferenţiate, în contextul actual din ţară.
În partea doua a întrunirii, ierarhul locului a avut un dialog cu tinerii prezenţi la eveniment în care au fost dezbătute o serie de aspecte ce îi frământă pe tineri şi pentru care doresc să afle soluţii.
La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi.”
, a precizat preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, despre evenimentul de luni.

Sursă foto: Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos