Europarlamentarul Maria Grapini, mesaj de Ziua Mondială a Educației: “Speranța pentru o lume mai bună stă în Educație!”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a transmis astăzi un mesaj în care a ținut să ureze «La mulți ani!» cadrelor didactice, tuturor acelora care au înțeles noblețea și importanța educației, de asemenea, subliniind și importanța educației într-o societate civilizată, precum România:
“Speranța pentru o lume mai bună stă în Educație! Oamenii care și-au ales profesia de dascăl trebuie să aibă vocație și să se dedice, total, profesiei. Pe cât de grea este această profesie, pe atât este de frumoasă!
Am spus dintotdeauna că educația este pilonul unei societăți sănătoase și dezvoltate. Fără educație nu poți avea competențe în nimic, nu poți avea respect față de valori, nu poți crea plus valoare și nu poți avea o conviețuire sigură, fără violențe!
Școala de la noi are, încă, capacitatea de a oferi acestei țări oameni de valoare. Și acest lucru este posibil datorită strădaniei comune a educatorilor, învățătorilor și profesorilor. Din păcate, educația continuă să rămână Cenușăreasa politicilor naționale!
Urez «La mulți ani!» tuturor celor care au înțeles noblețea și importanța educației și și-au dedicat viața acestei profesii nobile!.”

În conformitate cu Recomandarea UNESCO, cu privire la Statutul Profesorilor, încă din 1994, ziua de 5 octombrie a fost declarată Zi Mondială a Educaţiei, simbol semnificativ al conştientizării, înţelegerii şi aprecierii faţă de contribuţia pe care profesorii o au pentru educaţie şi dezvoltare şi, în egală măsură, prilej pentru a atrage atenţia asupra rolului profesorilor în cadrul unei societăţi.