Centrul de Creație Brăila invită iubitorii de artă la vernisajul expoziției „Desen și pictură”, semnată de Mihai-Valentin Pîrlitu

Consiliul Judeţean Brăila, Primăria Municipiului Brăila și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila organizează în data de 26 septembrie 2022, începând cu ora 16:00, la Galeria Violon d’Ingres, vernisajul expoziției „Desen și pictură”, cu tema „Cadru autumnal”, semnată de Mihai-Valentin Pîrlitu, un împătimit al artei, în general și al picturii, în special, student la Facultatea de istorie, filosofie și teologie, profil arta sacră.
Artistul Mihai-Valentin Pîrlitu, un tânăr a cărui pasiune pentru artă și frumos a început din copilărie, ne-a mărturisit că pictura reprezintă o necesitate de exprimare a sufletului pe cale vizuală, o dorință cât și o necesitate de a materializa stările, sentimentele și trăirile sale, ce izvorăsc din iubire, iar iubirea înseamnă Dumnezeu. Lucrările sale expuse, de la acuarelă până la pictură clasică densă, ascund în esența lor o semantică de simboluri, iar formele de artă, prin care autorul a ales să se exprime – desen, pastel și pictură, sunt încărcate de emoție și sensibilitate.
Vernisajul expoziției de desen și pictură, din 26 septembrie 2022, ora 16:00, va fi transmis live pe pagina de Facebook a organizatorului – facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila, iar vizitatorii, în căutare de frumos și sensibilitate, pot vizita expoziția până în data de 26 octombrie 2022.
Spațiul expozițional ce găzduiește acest eveniment, Galeria Violon D’Ingres, din cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, are ca scop îmbogățirea activității expoziționale a creatorilor de artă neprofesionistă, prin punerea la dispoziție, în mod gratuit, a spațiului special destinat, la etajul al II-lea al clădirii, din Piaţa Traian, nr. 2.
Organizatorii invită și încurajează astfel creatorii de artă neprofesionistă, să expună în acest spațiu, un liant între prezent și viitor, o punte între artist și publicul iubitor de artă.