Jandarmeria Română, prezență inedită la Festivalul Istoric „Vladislav I” | „Parada Războinicilor”, cai, muzică, uniforme de epocă și multe alte surprize

Jandarmeria Română va participa la Festivalul Istoric „Vladislav I”, eveniment care se va desfășura în perioada 16 – 19 septembrie a.c., în Parcul Monument din municipiu.
Ediția din acest an a festivalului va cuprinde o serie de noutăți, între acestea înscriindu-se Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române, care va deschide coloana de participanți la „Parada Războinicilor”, pe parcursul celor trei zile, după cum urmează:
• vineri, 16 septembrie 2022, de la ora 18.00: pe traseul Calea Călărașilor (punct de plecare IMB) – Bariera Călărașilor – str. Pietății – Parcul Monument;
• sâmbătă, 17 septembrie 2022, de la ora 18.00: pe traseul Primăria Municipiului Brăila (punct de plecare parcarea de lângă Colegiul Național „Gh.M. Murgoci”) – Calea Călărașilor – Parcul Monument;
• duminică, 18 septembrie 2022, de la ora 16.30: Parcul Monument (aleea principală).
Totodată, Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române va concerta în Parcul Monument, pe scena de la Rondou, vineri, începând cu ora 19.45, și sâmbătă, de la ora 19.25.
De asemenea, caii Jandarmeriei Române din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București se vor afla, pentru prima dată, la Brăila! Aceștia vor putea fi admirați atât în paradă, conform programului amintit mai sus, pe parcursul celor trei zile de festival, cât și în Parcul Monument, unde vor fi poziționați în apropierea Orășelului Copiilor.

„Tot o noutate pentru această ediție a festivalului, vine și din partea Muzeului Jandarmeriei Române. Față de anul precedent, vor fi expuse în Parcul Monument, nu mai puțin de 25 de uniforme de epocă și internaționale! Expoziția va fi deschisă vineri, de la ora 16:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 10:00. Locația va fi în Parcul Monument, la standul nostru, vizavi de Orășelul Copiilor. Modelul de uniforme pe care jandarmii le purtau în anii 1850 și, respectiv, 1918, va putea fi observat și în cadrul «Paradei Războinicilor». Zece elevi aflați în practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila vor îmbrăca cele două modele de uniforme amintite și vor defila atât în cadrul paradei, cât și pe parcursul festivalului, pe aleea principală din Parcul Monument.”, ne-a informat sergentul major Andreea Abăseacă, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.
Jandarmeria Brăila va prezenta în cadrul standului, armamentul din dotare și autospecialele folosite în misiuni.

„Colegii din cadrul Biroului Resurse Umane vor prezenta oferta educațională și vor sta la dispoziția celor interesați cu informații suplimentare privind modalitățile de a urma o carieră în Arma noastră. Totodată, vizitatorii standului vor primi sfaturi utile pentru prevenirea faptelor antisociale, de la personalul specializat. Ni se va alătura și câinele de serviciu Jack, specializat în patrulare – intervenție. Tot el este și sărbătoritul lunii, deoarece urmează să împlinească 3 ani la sfârșitul acestei luni.
Vă așteptăm la Festivalul Istoric «Vladislav I», la standul Jandarmeriei Române!”
, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.