Echipa de înot a României obține medalie după medalie | David Popovici câștigă aurul la Campionatul Mondial de înot de la Lima, stabilind un nou record al competiției

David Popovici a uimit, încă o dată, lumea întreagă cu talentul său de necontestat, câștigând o nouă medalie de aur pentru România la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima.
Acesta a obținut medalia de aur în proba de la masculin 200 m stil liber, stabilind un nou record al competiției, încheind cursa cu timpul de 1:46.18 min.
După aurul de la Mondialele de seniori, aurul de la Europenele de juniori și aurul de la Europenele de seniori, David își trece în palmares și aurul la Mondialele de juniori, reușind o performanță incredibilă pentru el, dar și pentru natația românească. Felicitări, David! Felicitări, Adrian Rădulescu!”, au declarat astăzi reprezentanții Ministerului Sportului.
În cadrul aceleași competiții a excelat, câștigând medalia de aur, și echipa de la masculin 4×100 m ștafetă liber, formată din Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma, Patrick Sebastian Dinu și David Popovici obținând un timp de 3:18.84 min.
Cei care, de asemenea, au obținut rezultate deosebite la acest campionat și care ne fac să fim mândri că suntem români au mai fost:
• Vlad Ștefan Stancu – Locul 2 – Proba: 400 m stil libet, masculin; Timp 3:48.38 min;
• Andra Denisa Gorecki – Locul 4 – Proba: 200 m probă fluture, feminin; Timp 2:15.12 min;
• Aissia Claudia Prisecariu – Locul 5 – Proba: 100 m spate, feminin; Timp 1:02.58 min;
• Rebecca Aimee Diaconescu – Locul 6 – Proba: 100 m spate, feminin; Timp 1:02.93 min.
Camelia Potec, președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a ținut să felicite, într-un mesaj publicat pe facebook, întreaga echipă a României care a participat la Campionatele Mondiale de Înot pentru juniori, menționând și realizările acestora:
Campionatele Mondiale de Înot pentru juniori
ROMÂNIA – AUR și ARGINT
Vlad STANCU – vicecampion mondial de juniori – 400 liber
Ștafeta de 4 x 100 liber masculin – campioană mondială : David Popovici, Alexandru Constantinescu , Ștefan Cozma, Patrick Sebastian Dinu
Ce atmosferă, ce seară, ce rezultate minunate reușite de sportivii noștri în prima zi a competiției!
Felicitări #teamRomania și mult succes în continuare!
Felicitări Vlad, David, Alex, Ștefan, Patrick!
Felicitări Iulia, Adrian, Bogdan, Ovidiu, Răzvan și întregii echipe din spatele acestor performanțe!
Felicitări Aissia!
Felicitări Rebecca! Mult succes în finala de mâine de la 100 spate!
”.

Sursă foto: Fb. FRNPM & Fb Camelia Potec