Festivalul Peștelui de la Brăila, o ediție specială în acest an, cu multe surprize | Primarul Dragomir: „Eu cred că va fi foarte frumos!”

Festivalul Peștelui de la Brăila își va deschide porțile în perioada 23 – 25 septembrie 2022, urmând a se desfășura pe Faleza Dunării. La ediția de anul acesta, primarul Viorel Marian Dragomir susține că festivalul va avea mai multe elemente de noutate ce vor capta cu siguranță interesul brăilenilor.
„Urmează în perioada 23 – 25 septembrie, pe Faleza Dunării, Festivalul Peștelui. Un festival deja consacrat la care, pe lângă extraordinarele produse culinare din pește, vom mai avea anul acesta și câteva surprize.
Este vorba de faptul că, la scenă deschisă, vor fi prezentate brăilenilor rețete din pește de către maestrul șef Horia Vîrlan, vineri și sâmbătă, iar sâmbătă și duminică va veni, în premieră la Brăila, Mircea Dinescu care va găti la scenă. Va lansa o carte gastronomică la Brăila, ceea ce considerăm că este un plus pentru festivalul nostru.”
, a precizat primarul Municipiului Brăila.
În plus, Dragomir a mai ținut să anunțe prezența la festival și a unor tarafuri cunoscute: „La acest festival vor concerta Taraful Cleante, Taraful de la Vărbilău și Taraf de Caliu. Sunt evenimente care vor canaliza atenția brăilenilor și vor determina, cu siguranță, creșterea consumului de pește, în această perioadă.”
Primarul intenționează ca în acest an la Festivalul Peștelui de la Brăila să participe și persoane din județele învecinate fiind, de asemenea, bucuros de prezența și a cât mai multor comunități etnice din zonă.
„Ne dorim foarte mult să promovăm acest lucru prin intermediul dvs., astfel încât să atragem participanți și din județele învecinate, nu doar de la Brăila, ca în ultimii ani. Vor fi, cu siguranță, și cei de la toate comunitățile care ni se vor alătura la aceste evnimente și, în mod special, Comunitatea Rușilor Lipoveni.”, a mai spus Viorel Marian Dragomir, acesta specificând totodată că la festival și-au anunțat prezența Biblioteca Județeană „Panai Istrati”, cât și alte instituții din subordinea Consiliului Județean Brăila, anumite instituții de cultură din Brăila.
„Eu cred că va fi foarte frumos!”, a concluzionat primarul Municipiului Brăila făcând referire la Festivalul Peștelui de la Brăila.