Dragomir: „Constatăm cu toții că această revoluție pe piața energiei, provocată de PNL, de fapt a fost o involuție!”

Prețurile europene la gaze naturale au explodat pur și simplu în ultimul timp, iar în ceea ce privește costul energiei electrice acesta se pare că a depășit orice record.
În acest context, al majorării prețurilor la energie electrică și gaze naturale, în viitorul apropiat există riscul ajungerii unor unități de învățământ în situația în care să nu aibă resurse financiare suficiente pentru a achita facturile lunare la utilități.
Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, dacă la nivelul unităților de învățământ din municipiu vor exista bani suficienți pentru achitarea viitoarelor facturi la energie electrică și gaze, Viorel Marian Dragomir, primarul Municipiului Brăila, a declarat: „Nu știu să vă răspund, aici este o problemă foarte gravă. Constatăm cu toții că această revoluție pe piața energiei, provocată de PNL de fapt a fost o involuție. Un dezastru care se reflectă în facturile Primăriei Municipiului Brăila pentru iluminatul stradal, unităților de învățământ, când va veni factura la iarnă, dar și în factura fiecărui brăilean care are centrală termică sau iluminat acasă și o să vedem cu toții cât va crește.”
Primarul a admis, de asemenea, faptul că toate aceste majorări ale costurilor reprezintă o problemă majoră dar speră ca în viitor „să nu existe vreodată unități de învățământ din Brăila care să nu aibă apă caldă la grupurile sanitare sau căldură în clase”, confirmând totodată faptul că este posibil ca școlile să ajungă și în situația în care nu vor avea bani suficienți să achite facturile mari.