Jandarmii și polițiștii brăileni au asigurat desfășurarea, fără probleme deosebite, a manifestărilor din perioada 10-15.08.2022

Jandarmii brăileni au fost prezenți la datorie în toată perioada desfășurării mai multor acțiuni cultural-artistice, acestea desfășurându-se în deplină siguranță atât în municipiu cât și în județ.
Despre acest subiect, sergent major Andreea Abăseacă, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, a precizat: “Festivalul Internațional de Folclor «Lină Chiralină», Zilele Municipiului Brăila, precum și Zilele Comunelor Mărașu, Ulmu, Șuțești și Dudești s-au desfășurat fără probleme deosebite. Dorim să mulțumim tuturor partenerilor care au fost alături de forțele de ordine și au contribuit la succesul acestor misiuni.
De asemenea, mulțumim tuturor participanților la activitățile cultural-artistice desfășurate în spațiul public în perioada 11–15 august, pentru că au ales să se bucure de muzică și celelalte evenimente într-un mod responsabil.
Dispozitivele de ordine publică din zona desfășurării concertelor și a altor activități au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, precum și gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale. Nu a fost aplicată nicio sancțiune contravențională pe timpul desfășurării Zilelor Municipiului Brăila, Festivalului Internațional de Folclor «Lină Chiralină», precum și a manifestărilor din județ amintite mai devreme.
Totuși, amintim că în data de 15 august, în jurul orelor 22:00, pe timpul misiunii de asigurare a ordinii publice la scena de pe Faleză, o patrulă de jandarmerie s-a sesizat cu privire la faptul că în spatele scenei, la circa 20 de metri de public, un bărbat deține un dispozitiv cu electroșocuri. Subofițerii l-au identificat pe cel în cauză, un brăilean în vârstă de 27 de ani. Obiectul a fost ridicat de către colegii noștri, fiind întocmit actul de sesizare. Cercetările vor fi continuate de către polițiștii brăileni.
În cadrul misiunilor zilnice specifice, atât în municipiu, cât și în județ, jandarmii au aplicat 5 avertismente scrise și 12 amenzi în valoare totală de 3.900 lei, pentru încălcări ale Legii 61/1991. Aici vorbim despre consum de băuturi alcoolice în locuri nepermise, despre provocarea ori participarea la scandal în locuri publice ori de adresarea de injurii și expresii jignitoare”
.

Polițiștii brăileni au intervenit la 256 de evenimente | 14 autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant

Despre toate aceste acțiuni desfășurate de polițiștii brăileni în perioada 10-15.08.2022, inspectorul de poliție Elena Ostache, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, a precizat: “Principalele misiuni ale efectivelor Inpectoratului de Poliție Județean Brăila, în perioada 10-15.08.2022, au fost menținerea ordinii și liniștii publice pe perioada desfășurării manifestărilor de Zilele Municipiului Brăila, Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și Ziua Marinei, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul traficului rutier.
Astfel, au fost organizate și desfășurate 72 de acțiuni și s-a intervenit la 256 de evenimente, 216 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
În această perioadă, s-au dispus măsuri preventive pentru două persoane, iar 14 autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant de polițiști și jandarmi.
La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 154 de posibile infracțiuni, 23% dintre acestea fiind sesizate din oficiu.
Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 44 de permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 753 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 390.234 de lei.
De asemenea, polițiștii au desfășurat multiple activități de informare, prevenire și conștientizare cu privire la traficul și consumul de droguri, care s-au adresat atât minorilor cât și tinerilor și adulților.
În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional”
.