Verificări ale polițiștilor locali brăileni privind respectarea disciplinei în construcții şi a afișajului stradal

În perioada 26.07 – 03.08.2022, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.380 lei.
Conform informațiilor oferite de reprezentanții Poliţiei Locale Brăila, unul dintre domeniile în care au acționat, în intervalul respectiv, polițiștii locali, este cel al disciplinei în construcții și al afișajului stradal.
Astfel, în perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a efectuat verificări în cazul a 15 lucrări sesizate și verificări pe zone, pe linia respectării disciplinei în construcții şi a afișajului stradal, atât din oficiu cât și potrivit planului de activitate dispus, respectându-se prevederile Legii nr. 50/1991 R.:
• lucrări clasate – 7;
• 13 locații verificate privind intervenția în carosabil sau trotuar;
• în cazul a 8 sesizări se continuă verificările.
Reprezentanții oamenilor legii au mai precizat că, într-o situație din aceeași perioadă, au fost încălcate prevederile art. 26, alin 1, lit. a din Legea 50/1991R privind executarea lucrărilor de construcții, o persoană executând lucrări de construcții fără a deține Autorizație de Construire eliberată de Primăria Municipiului Brăila. Aceasta a fost sancționată cu 1.000 lei iar, ca măsură complementară, s-a dispus oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate.
În continuare, Poliția Locală Brăila, prin compartimentul I.C.A.S., va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza Municipiului Brăila.