10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.800 lei, aplicate de polițiștii locali, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice în Brăila

În perioada 12 – 20.07.2022, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 173 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 121.870 lei.
Cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii locali brăileni au constatat şi aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.800 lei, conform Legii nr. 61/1991 R.
Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 3 persoane, cu amenzi în valoare de 500 lei.
Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 700 lei.
Pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00 – 08:00 și 13:00 – 14:00, de către orice persoană, prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori instrument muzical, a fost depistată și sancționată contravențional o persoană din Brăila, cu amendă în valoare de 1.000 lei, aceasta fiind depistată pe str. Golești, tulburând ordinea și liniștea publică după orele 22:00, prin zgomote și larmă.
Pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.500 lei.
De asemenea, tot în intervalul de timp anterior menționat, polițiștii locali brăileni au desfășurat mai multe acțiuni și pe linia cerşetoriei-vagabondaj. În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 4 persoane.