Directorului Filarmonicii “Lyra – George Cavadia”, Petrea Gogu, i s-a acordat titlul de Cetățean de Onoare” al Municipiului Brăila

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Brăila, din data de 15.07.2022, consilierii municipali brăileni au votat Proiectul de hotărâre inițiat de Primarul Municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir, privind: Acordarea titlului de „Cetățean de Onoare” al Municipiului Brăila, domnului Petrea Gogu.
Ca urmare a acestei decizii, col. (r.) Petrea Gogu, în calitate de director al Filarmonicii “Lyra – George Cavadia” Brăila, dar și al Festivalului Internațional al Muzicilor Militare, a ținut să mulțumească public pentru această onoare deosebită: „Domnului Primar Viorel Marian Dragomir îi mulțumesc din suflet pentru generoasa propunere de a mi se conferi titlul de «Cetățean de Onoare» al Municipiului Brăila, ca recunoaștere și răsplată pentru activitatea pe care am desfășurat-o la cele 15 ediții ale Festivalului Internațional al Muzicilor Militare, iar consilierilor locali le transmit mulțumiri pentru încrederea acordată prin votul unanim exprimat pentru conferirea acestui înalt titlu.
Dragi brăileni, vă asigur că în continuare voi pune în slujba artei tot efortul meu, iar dacă Ediția a XV-a a fost un succes, cea de-a XVI-a Ediție a Festivalului Muzicilor Militare ne obligă să evoluăm pentru o și mai bună organizare și desfășurare.”

Totodată, directorul Festivalului Internațional al Muzicilor Militare a mai ținut să pună accent și pe ediția din acest an a festivalului, o ediție cu adevărat special: „Ediția a XV-a a Festivalului Internațional al Muzicilor Militare s-a desfășurat la Brăila, în perioada 1-3 iulie 2022. Evenimentul a reunit cinci muzici militare din străinătate și șapte din România, evoluțiiile interpretative ale acestora oferind publicului brăilean un veritabil regal muzical: parada, festivitatea de deschidere, show-urile, concertele la Esplanadă și din alte locații din oraș și festivitatea de închidere, culminând cu un impresionant foc de artificii.
Toate formațiile participante au evoluat la cote maxime, atât din punct de vedere interpretativ, cât și din punct de vedere al atitudinii artistice, evidențiindu-se prin calitatea și originalitatea momentelor musicale prezentate. Pe aceeași linie se înscrie și evoluția celor două prezentatoare ale festivalului, elegante și inspirate pe tot parcursul manifestării.
Alături de muzicile militare din țară, reprezentând garnizoanele: București, Constanța, Cluj-Napoca, Focșani, Buzău, Bistrița și Brăila, au fost prezente formații de dansatori, ale căror reprezentații au cucerit publicul, prezent în fiecare seară în număr foarte mare. De remarcat a fost prezența Detașamentului Drill Team al Brigăzii 30 Gardă «Mihai Viteazul» din București, care, ca de fiecare dată, ne-a încântat cu evoluția sa.
Muzicile militare din străinătate, reprezentând Bulgaria, Olanda, Polonia, Portugalia și Ungaria, prin calitatea și rafinamentul interpretării și prin sobrietatea și eleganța prezenței artistice, au cucerit inimile a peste 10.000 de spectatori, în cele 3 zile de festival.
Toate acestea nu aveau cum să se întâmple, dacă cele două instituții de bază – Primăria Municipiului Brăila și Brigada 10 Geniu «Dunarea de Jos» cărora li s-a adăugat Consiliul Județean Brăila, nu-și uneau forțele pentru a organiza a XV-a Ediție jubiliară, extraordinară.
Mulțumiri deosebite adresăm, de asemenea, sponsorilor și partenerilor media ce au susținut și promovat evenimentul.
Desigur, eforturile au fost mari, dar și rezultatele pe măsură. Ecourile festivalului nu s-au stins nici la două săptămâni de la derularea evenimentului, cei peste 10.000 de brăileni și nu numai, rememorând cu plăcer momente ale festivalului, așteptând cu nerăbdare cea de-a XVI-a ediție.
În calitate de director al Festivalului Internațional al Muzicilor Militare, adresez mulțumiri și profunda mea recunoștință tuturor celor care s-au implicat în organizarea și desfășurarea acestui festival, unic în țară, de la debut – 1996 și până în prezent, în special Primăriei și Garnizoanei Brăila, domnilor primar și comandanți de garnizoană, tuturor muzicilor militare și formațiilor de dansatori participante.”