Patru brăileni amendați de polițiștii locali pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public

În perioada 28.06 – 06.07.2022, poliţiștii locali brăileni au acţionat pe raza Municipiului Brăila, constatând şi aplicând 167 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 188.375 lei.
Cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii locali au constatat şi aplicat 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.100 lei, conform Legii nr. 61/1991 R.
Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 400 lei.
Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 700 lei.
Pentru nerespectarea măsurilor de ordine sau a regulilor stabilite pentru buna desfășurare a manifestărilor cultural-sportive, a fost depistată și sancționată contravennțional o persoană, în vârstă de 46 ani, din Brăila, cu amendă în valoare de 500 lei, aceasta fiind depistată pe str. Mihai Eminescu, la intersecție cu Bd. Al.I.Cuza, în timpul desfășurării „Festivalului Internațional al Muzicilor Militare”.
De asemenea, a fost depistată și sancționată contravențional o persoană, în vârstă de 43 ani, din județul Brăila, cu amendă în valoare de 500 lei, pentru refuzul de a se prezenta la sediul Poliției Locale Brăila, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii și liniștii publice, în urma săvârșirii de către acesta a unei contravenții.