Crucea Roșie Română, 146 de ani de existență în slujba binelui!

Sursă foto: Fb. Crucea Rosie Romana

Societatea Națională de Cruce Roșie Română împlinește astăzi 146 de ani de existență. Crucea Roșie Română aniversează, în acest an, în data de 4 iulie, 146 de ani de activitate în slujba binelui, numărând la ora actuală 5984 de voluntari, la nivel național.
Fondată în anul 1876, Societatea Națională de Cruce Roșie Română a fost prezentă zi de zi, timp de 146 de ani, alături de oameni, în momente de criză, pe timp de epidemie, pandemie, foamete, război sau dezastre naturale, oferind ajutor cu imparțialitate și demonstrându-și constant angajamentul față de persoanele vulnerabile, în orice context.
Crucea Roșie Română înseamnă oameni. Iar oamenii își ajută semenii aflați în nevoie, în suferință, susțin reprezentanții acestei organizații.
Cu ocazia aniversării celor 146 de ani de la înființarea Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Iulian Timofei, prefectul Județului Brăila, a ținut să adreseze un mesaj tuturor voluntarilor din cadrul Crucii Roșii Române.

„Marcăm, astăzi, 146 de ani de la înființarea Societății de Cruce Roșie din România, organizație care a fost întotdeauna aproape de toţi cei care au avut nevoie de ajutor în vreme de război, foamete, dezastre naturale, secetă sau epidemii. Prin voluntarii săi – nucleul solid al acestei organizații, Crucea Roșie Română a oferit, și continuă neobosit să o facă, sprijin uman, material precum și logistic. Le transmit astăzi admiraţia mea pentru devotamentul și, în egală măsură, implicarea şi eficienţa de care dau dovadă. La mulți ani, Crucea Roșie Română!”

Iulian Timofei, prefectul Județului Brăila

Semnatarii actului de înființare al Crucii Roșii Române la data de 4 iulie 1876, au fost: Prințul Dimitrie Ghica, Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza și Carol Davila.