Rezultate excelente (înainte de contestații) la examenul de Bacalaureat! Doi elevi cu medii de 10, în Județul Brăila!

Rezultate excelente înregistrate de elevii brăileni la examenul de Bacalaureat susținut în acest an. În județul Brăila, conform informațiilor oferite de Inspectorul Școlar General, Prof. Dr. Cătălin Canciu, rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022, este de 81,3%, fapt care situează județul Brăila pe locul 4 în ierarhia națională, după județele Cluj – 85,1%, Iași – 81,7% și Galați – 81,6%, urmat fiind de București – 77,4%.
Inspectorul Școlar General, Prof. Dr. Cătălin Canciu, a ținut să sublinieze importanța acestor rezultate în cadrul unui Comunicat de presă emis astăzi.
„În județul Brăila, rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de toți absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022, este de 81,3%, iar la nivel național, de 73,3%, fapt care situează județul nostru pe locul 4 în ierarhia națională.
Pentru promoția curentă, rata de promovare în județul Brăila este 85,74% (locul 3 în ierarhia națională), iar pentru promoțiile anterioare, rata de promovare este 37,5%.
În sesiunea iunie-iulie 2022, au promovat 1269 de candidați, dintr-un total de 1561 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 1417 candidați sunt din promoția curentă, iar 144, din promoțiile anterioare.
Precizăm că 32 de candidați au absentat, iar 2 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.
· 2 candidați au obținut media 10;
· 13 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
· 119 candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;
· 73 de candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.
Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.
Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 27 iunie, la ora 10:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.
În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în ziua de 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunțate vineri, 1 iulie 2022.
Felicitări elevilor pentru rezultatele obținute, profesorilor și părinților pentru susținerea constantă a acestora!”
, a spus Inspectorul Școlar General, Prof. Dr. Cătălin Canciu, în cadrul comunicatului amintit anterior.