Deputatul Popa a participat la Conferinţa Mondială a Tinerilor Parlamentari, organizată de Uniunea Interparlamentară (UIP) în Egipt

Deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, a participat la cea de-a opta ediţie a Conferinţei Mondiale a Tinerilor Parlamentari, organizată de Uniunea Interparlamentară (UIP), ce s-a desfășurat la Sharm el-Sheikh, în Egipt, în perioada 15-16 iunie. Parlamentarul brăilean a participat în calitate de reprezentant al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.
Din delegația, care a reprezentat la această manifestare Parlamentul României, potrivit informațiilor oferite de Alexandru Popa, au mai făcut parte: deputat Ileana Cristina Dumitrache, vicepreşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, și deputat Bogdan Gruia Ivan, vicepreşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.
Referitor la evenimentul în sine, liberalul Popa a declarat că au fost două întâlniri în care s-a discutat despre diverse aspecte ale încălzirii globale, de asemenea, deputatul brăilean participând și la o întâlnire cu importatorii de cereale din România, la care s-a vorbit despre modul în care afectează războiul din Ucraina piața de cereale și de asemenea, despre evoluția prețurilor în acest domeniu.

Alexandru Popa a ținut să puncteze în plus, faptul că deplasarea sa în Egipt a fost făcută din fonduri proprii, deși ar fi putut solicita ca aceste cheltuieli să fie făcute din bani publici.
„Știu că atunci când este vorba despre deplasările parlamentarilor în străinătate, sunt oameni care consideră că acesta este un gen de turism mascat pe bani publici, și de aceea vreau să precizez că toate cheltuielile legate de această deplasare le-am suportat din propriul buzunar. Nu că aceste cheltuieli nu ar fi fost plătite de Parlament, ci am solicitat să le plătesc din banii mei, ca să nu existe niciun fel de discuții.”, a declarat deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila.