Minivacanță de „foc” pentru structurile MAI: 500 sancțiuni contravenționale, 22 de permise reținute, 7 incendii lichidate și 31 de cazuri medicale de urgență rezolvate cu success!

Principalele rezultate înregistrate ca urmare a acțiunilor desfășurate de structurile MAI, la nivel local, pentru ca minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor Ortodoxe să decurgă fără incidente grave: aproape 500 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de circa 195.000 lei, reținerea a 22 de permise de conducere în vederea suspendării, retragerea a 11 certificate de înmatriculare, limitarea și lichidarea a 7 incendii, acordarea primului ajutor în 31 de cazuri medicale.

Jandarmii brăileni au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.200 lei

“Ne aflăm în ultima zi a minivacanței de Rusalii, iar efectivele Jandarmeriei Brăila continuă să monitorizeze atent locurile aglomerate din municipiu și județ, în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale. De vineri și până astăzi, nu au fost înregistrate probleme deosebite.
Atât în sistem integrat, cât și independent, jandarmii brăileni au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.200 lei, pentru fapte prevăzute în Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cum ar fi proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare; consumul de băuturi alcoolice în locuri publice; provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice; tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă.
În încheiere, le mulțumim cetățenilor care au ales să petreacă în mod responsabil minivacanța de Rusalii!
Acțiunile jandarmilor brăileni pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional vor continua atât în municipiu, cât și pe raza județului.”, a precizat sergent major Abăseacă Andreea, din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila.

Poliţiştii brăileni sunt, în continuare, la datorie pentru o minivacanță în siguranță

“În contextul minivacanţei și a sărbătoririi Rusaliilor, poliţiştii brăileni se află la datorie, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere.
Astfel, în perioada 10 – 12 iunie a.c., poliţiştii au intervenit la 126 de evenimente, dintre acestea 108 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.
De asemenea, au fost organizate și desfășurate 43 de acțiuni și au fost aplicate 437 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 181.815 lei.
Pentru abaterile constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut în vederea suspendării executării dreptului de a conduce 22 de permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.
În cele trei zile care s-au încheiat nu au fost înregistrate evenimente deosebite, motiv pentru care le mulțumim cetățenilor care au înțeles să petreacă sărbătoarea Rusaliilor cu respectarea legii.
Având în vedere că este ultima zi din această minivacanță, polițiștii vor intensifica măsurile de creștere a siguranței rutiere, pentru o călătorie lipsită de accidente.
În acest context, recomandăm respectarea tuturor regulilor de circulație rutieră și adaptarea permanentă a vitezei la condiţiile de drum!
Vă dorim să vă bucurați în continuare de sărbători liniștite!”, a declarat agent principal de poliție Niculae Geanina, din partea Inspectoratului de Poliție Judeţean Brăila.

Misiuni ale pompierilor brăileni în perioada minivacanței de Rusalii

La rândul său, reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al județului Brăila, colonel Stoian Ștefan, a explicat că efectivele ISU Brăila au fost la datorie în acest weekend pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
“Echipajele de intervenție au acționat pentru limitarea și lichidarea a 7 incendii, astfel: două incendii la gospodării, un incendiu auto și patru incendii de vegetație uscată și gunoi menajer. Nu s-au înregistrat victime.
Echipajele SMURD au fost solicitate și au acordat primul ajutor în 31 cazuri medicale.
În urma efectelor fenomenelor meteorologice periculoase manifestate în după-amiaza zilei de 12 iunie, când au fost emise două coduri portocalii, sub coordonarea Prefectului Județului Brăila, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 13 curți de locuință și din curtea unei societăți comerciale și pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil toate în municipiul Brăila.

De asemenea, din cauza incapacității de captare a apei pluviale, căzută în cantitate mare în perioadă scurtă de timp, de către sistemul de canalizare, mai multe străzi din municipiul Brăila au fost inundate.
Pentru avertizarea populației privind pericolul efectelor fenomenelor meteorologice prognozate, în data de 12.06.2022 a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-Alert.”, a spus sursa citată.