Președintele C.J. Brăila, Francisk Iulian Chiriac: „Problemele brăilenilor sunt mai presus de orgolii și campanii!”

Începând cu anul 2016, Consiliul Județean Brăila a acordat, în fiecare an, sprijin financiar primăriilor din județul Brăila, pentru materializarea a diferite proiecte, menite să ridice nivelul de trai al cetățenilor din mediul rural.
Făcând referire la această colaborare dintre C.J. Brăila și diferite primării din județ, Francisk Iulian Chiriac, președintele C.J. Brăila, a ținut să mulțumească public consilierilor care au susținut, prin vot, diferite asocieri administrative dintre instituțiile amintite.
„Vreau să le mulțumesc pe această cale colegilor mei consilieri, care au votat aceste proiecte de asociere. Săptămâna aceasta semnăm contractele.”, a declarat președintele C.J. Brăila într-un mesaj public adresat brăilenilor.
Pentru edificare, președintele Francisk Iulian Chiriac a venit cu câteva informații privind anumite proiecte dezvoltate ca urmare a asocierilor respective. Conform precizărilor sale, în Comuna Măxineni se au în vedere următoarele lucrări: modernizare trotuare, valoarea totală a proiectului fiind de 426.000 lei, iar contribuția CJ Brăila fiind de 150.000 lei; modernizare accese auto, pietonale și rigole, valoarea totală a proiectului fiind de 449.000 lei, din care contribuția CJ Brăila fiind de 150.000 lei.
Și în Comuna Scorțaru Nou vor fi efectuate: lucrări de amenajare accese proprietăți în Pitulați – valoare totală proiect 423.000 lei, contribuție CJ Brăila 250.000 lei; lucrări de amenajare accese proprietăți în Gurguieți – valoare totală proiect 488.000 lei, contribuție C.J. Brăila 50.000 lei.
În ceea ce privește Comuna Râmnicelu, președintele C.J. Brăila a specificat că vor fi executate lucrări de reabilitare a Drumului Comunal 51, valoarea totală a proiectului fiind de 534.000 lei, din care contribuția CJ Brăila fiind de 480.000 lei.

Francisk Chiriac: „Am convingerea că, împreună cu oamenii care își doresc dezvoltarea județului nostru, vom continua să implementăm proiecte cu adevărat necesare!”

„Continuăm să semnăm contractele de asociere cu primăriile din județ care au depus proiect pentru a obține cofinanțare de la Consiliul Județean pe proiectele de dezvoltare. Am convingerea că, împreună cu oamenii care își doresc dezvoltarea județului nostru, vom continua să implementăm proiecte cu adevărat necesare. Precizez că propunerea obiectivelor ce vor fi finanțate a fost făcută de către consiliile locale și primarii din localitățile respective. Totodată, obiectivele propuse se regăsesc în Strategia de Dezvoltare a Județului Brăila 2021-2027.”, a mai declarat public președintele CJ Brăila.
Și în Comuna Mărașu se are în vedere construirea unui centru de activități cultural artistice, în satu Țăcău, valoarea totală a acestui proiect fiind de 602.000 lei, din care contribuțiea CJ Brăila fiind de 300.000 lei.
De asemenea, și în Comuna Gradiștea a fost semnat un proiect ce vizează reabilitarea interioară a căminului cultural din satul Gradiștea, valoarea totală a proiectului fiind de 566.000 lei, contribuția CJ Brăila fiind de 279.000 lei.
În ceea ce privește Comuna Unirea, se află în prim plan amenajarea unor alei pietonale în localitatea Valea Cânepii, valoarea totală a proiectului fiind de 486.000 lei, din care contribuția CJ Brăila fiind de 200.000 lei.
„Rolul Consiliului Județean, printre altele, este să acorde ajutor financiar primăriilor din județ, astfel încât nivelul de trai în Județul Brăila să crească considerabil.”, a mai spus Francisk Iulian Chiriac, președintele C.J. Brăila.