Pe 1 Iunie, angajații SPCP Brăila vor fi la datorie și vor prelua cererile de eliberare a pașapoartelor pentru minori!

Prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, are o veste bună pentru copii și părinți, deopotrivă: în data de 1 iunie, deși zi nelucrătoare, angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Brăila vor fi la datorie, pentru a prelua cererile de eliberare a pașapoartelor pentru minori.
„Pașaport pentru vacanță” este acțiunea pe care SPCP Brăila, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Brăila, o organizează, odată cu structurile similare din toate județele, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului.
Astfel, pe data de 1 Iunie, SPCP Brăila va prelua cereri de eliberare a pașapoartelor pentru minori. Aceștia se pot prezenta singuri (în cazul minorilor cu vârsta peste 14 ani, cu declarație din partea părinților autentificată în țară de notarul public, iar în străinătate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare) sau însoțiți de părinți (în cazul minorilor cu vârstă mai mică de 14 ani, conform prevederilor legale), pentru a depune cererea de eliberare a pașaportului, fără a fi nevoie de programare prealabilă.
Programul de lucru cu publicul în data de 1 Iunie 2022 anunțat pentru SPCP Brăila și, implicit, programul acțiunii „Pașaport pentru vacanță”, este 08:00 – 16:00.
Instituția Prefectului – Județul Brăila reamintește persoanelor care vor solicita depunerea cererii de eliberare a pașapoartelor pentru minori să consulte pagina de internet http://www.pasapoarte.mai.gov.ro, pentru a se asigura că au asupra lor toate documentele necesare, inclusiv chitanța de plată a contravalorii pașaportului.
Pașaportul se eliberează în termen de 5 zile lucrătoare.